Waar bleef de 22.775 dollar van het Horowitz Center voor een ‘Evening with Geert Wilders’?

Twee jaar geleden gaf Geert Wilders een toespraak in Beverly Hills, Californië. Het evenement was georganiseerd door een van Amerika’s bekendste neoconservatieve anti-islamactivisten, David Horowitz, en bracht meer dan 75.000 dollar op. Daar gingen de kosten van zaalverhuur, catering en 'overige' van af. Maar bijna een kwart van de opbrengst was voor de 'charitas'. Ging die naar Geert Wilders, vraagt Vrij Nederland, dat een kopie heeft van de opbrengsten, zich af.
Toen Vrij Nederlands correspondente in de VS Horowitz ernaar vroeg, ontstak deze in woede. Hij beschuldigde haar ervan voor de Nederlandse overheid te werken. 'Wat wilt u? U heeft nazi's in uw land gehad, nu wilt u door islamonazi's geregeerd worden. Als we het aan Geert Wilders hebben gegeven, dan was het voor zijn rechtszaak.'

De fondenwerving van Geert Wilders staat onder druk. Minister Donner van binnenlandse zaken wil dat giften aan politieke partijen boven de 4.500 euro voortaan worden vastgelegd in een openbaar register. Tot woede van Wilders geldt de nieuwe regel ook voor partijen zonder leden, zoals de PVV, evenals voor stichtingen verbonden aan politieke partijen.
Twee jaar geleden schreef Vrij Nederland over de dollars die Wilders verzamelde in de VS. Voor zijn rechtszaak, zeiden zijn supporters toen. Dat geld ging echter naar de Stichting Vrienden van de PVV en dus niet in een speciaal fonds voor zijn verdediging.
Binnenkort horen we hoeveel geld Wilders in Amerika heeft opgehaald.

Bron(nen):   Vrij Nederland