Een jaar met een Neo Nazi eindigde met de moord door zijn 10 jarige zoon

Jeff Hall, een van de opkomende sterren in de groeiende neo-nazibeweging van de Verenigde Staten, werd voor een journalistiek project al een jaar gevolgd door de New York Times. De foto hierboven (en groter hieronder) is op 30 april door de Times gemaakt. Nog net op tijd: twee dagen later schoot de 10-jarige zoon van Hall zijn vader neer.
De Times kende de zoon ook. Die was door zijn vader helemaal doorkneed in de nazi leer. De zoon vond ook dat Amerika toekwam aan het blanke ras en dat alle anderen moesten oprotten. Aan de fotograaf liet hij nog trots de riem met nazi-embleem zien ("echt van de Duitsers") die hij had gekregen van zijn vader
Wat het kind bewogen heeft om 4 uur 's morgen, de 4 andere kinderen sliepen nog, een wapen te pakken (dat was in huize Hall geen probleem) en zijn vader te doden is nog niet duidelijk.

Vader Hall was een van de leiders van de National Socialist Movement. Daar zijn allerlei racisten lid van. Van oude Ku Klux Klan-aanhangers, tot jonge skinheads. Door de toestroom van immigranten groeit de aanhang van de NSM. Om die reden was de Times bezig met een reportage.
            

 

 

 

 

 

 

 

Bron(nen):   New York Times