Na Singh Varma, Duyvendak en Pormes nu Mariko Peters

Het 'treft' GroenLinks relatief vaak. Er was Tara Singh Varma, die én geen kanker had (wat ze wel beweerde) én niet goed met geld van anderen was omgegaan. Je had Wijnand Duyvendak, die ooit deelnam aan ondermijning van de rechtstaat. En er was senator Sam Pormes, die erg dicht bij terreur stond. En nu is er Mariko Peters. Er is een beschuldiging dat haar partner zijn kinderen heeft ontvoerd. Waar of niet waar. Maar er is ook de verdenking dat Peters vroeger, als ambtenaar, haar vrienden mee liet eten uit de subisidieruif. Vermoedelijk waar.
En net als met de eerste drie begint GroenLinks met de boze buitenwereld te beschuldigen van een hetze (dat hebben GL en PVV gemeen).
Maar ook dit keer zal de affaire eindigen met het aftreden van het Kamerlid, zo lijkt het. Zo onthult De Volkskrant vandaag dat Peters in 2005 een subsidieaanvraag van haar eigen vriend Robert Kluijver zou hebben behandeld. Inclusief kleffe liefdes emails waarin ze het geld richting lover schuift
En dan mag GroenLinks bedenken hoe het komt dat er zoveel mensen met een raar verleden in de Kamer komen voor die partij.

De foto bovenaan bij dit artikel is van Roel Wijnants. www.flickr.com/photos/roel1943/4329170460/