Wie zei dat het Midden-Oosten ingewikkeld is?

BuJZ6cHIcAA84Dz

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Mihamed Kouki

  It’s the politics, stupid! Wat zou onze wereld er mooi uitzien zonder al die politieke slangenkuilen. Een wereld waarin religie niet misbruikt wordt door politici; een wereld waarin mensen er voor elkaar zijn en niet voor zichzelf. Zoals de huidige politici. Dat zijn carrièrejagers die over de ruggen van burgers carrière willen maken. Niets meer en niets minder.

 2. RHK

  Interessante maar simplistische voorstelling. Mijn eerste indruk bij dit plaatje is dat 2 “westerse” staten in die regio niet deugen : Israel doet aan etnische zuiveringen en haat echt iedereen (maar krijgt wel de onvoorwaardelijke steun van USA). Maar ik zie dat Turkije eigenlijk net zo gevaarlijk is als ik dit plaatje mag geloven : steun aan Hamas, Moslim Broederschap en niemand lijkt iets van hen te weten. Willen wij zo’n land in de EU?
  Van de overige schurkenstaten wisten we het wel, Iran/Qatar en de Saudies steunen alles dat extremistisch is. En ja , je kunt wel raden waarom, ook de Saudies worden gesteund door USA. Ook de duidelijke scheidslijnen binnen de islam zijn zichtbaar: Sjiitisch en Soennitisch staan elkaar naar het leven en moorden er vrolijk op los.
  O ja, Rusland kent wel heel weinig lijntjes in dit plaatje maar Poetin is de grootste schurk die er rondloopt. Poetin en Erdohan zijn eigenlijk 2 tirannen met hetzelfde doel voor ogen, hou ze dus goed in de gaten.

  Heerlijk zo’n heksenketel van economische/politieke belangen met geloofswaanzin. Dat komt nooit goed daar!

  • Betweter

   Bedoel je nou dat Israël iedereen haat?
   Het is juist andersom, meerdere groeperingen en landen willen Israël van de kaart vegen. Die komen daar ook openlijk voor uit.

   Hypothetische stelling:
   Wat vind jij dat Nederland zou moeten doen als er vanuit België raketten worden afgeschoten op woonwijken in Nederland? En de Belgische regering doet er niks aan?

   Ik kan met voorstellen dat de Israëli’s zich redelijk in het nauw gedreven voelen en ook niet weten hoe ze dat aan moeten pakken. Niks doen is uiteraard geen optie.
   En waarom zijn er geen moslim landen die helpen de veiligheid van Israël te waarborgen? Ik krijg altijd de indruk dat die de extremisten de hand boven het hoofd houden (vaak zonder ze te steunen). Op die manier komt er nooit vrede. Hopelijk worden de ogen geopend nu ISIS de grootste gruwelijkheden begaat, o.a. tegen moslims die toevallig van de ‘verkeerde’ stroming zijn.

   (in antwoord op RHK)

Reacties niet toegestaan