Rutte wil dat Frans Timmermans naar Brussel gaat

Het kabinet schuift PvdA-minister Timmermans van Buitenlandse Zaken naar voren als de nieuwe Nederlandse eurocommissaris. Dat zegt De Volkskrant uit 'betrouwbare bronnen' te hebben vernomen. Den Haag wil dat Timmermans vicevoorzitter van de Commissie wordt, maar premier Rutte kreeg zaterdagavond geen zekerheid daarover van de nieuwe Commissievoorzitter Juncker.
Rutte moet uiterlijk deze week een stevige portefeuille voor Timmermans veiligstellen. Volgende week presenteert Juncker namelijk zijn team. Als Rutte en Timmermans niet tevreden zijn over het definitieve aanbod van Juncker, schuift het kabinet mogelijk minister Ploumen (Buitenlandse Handel) naar voren als kandidaat.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  Als Rutte en Timmermans niet tevreden zijn met het aanbod van Juncker ????
  Wat wil deze regering nu? een land wat alles heeft dood-gesnoeid waar we een beetje tevreden over kunnen zijn, een land waar het in veel landen, ondanks vrijwilligers bekend staat om zijn vreemdelingenhaat en deze mensen als uitschot behandelt , een land wat probeert de beeldende kracht van een ieder te vermorzelen. Een land wat wordt gedoogd en wat als een poepballetje voortgeduwd door een kever, achter de VS en GB aanhobbelt en geen gevechtsvliegtuigen in Europa bestelt die vele malen beter zijn. Waarom zou je een Nederlander in je team willen,? Terzijde Timmermans is wel een bestuurder met statuur.

 2. malky

  Een dergelijke functie past bij zijn ego.

  Nog even over die tenenkrommende speech van hem bij de VN:

  http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2014/8/Stelend-tuig-MH17-was-in-werkelijkheid-rampendienst-Oekraine-1587612W/

  Misschien dat Timmermans terugkijkend e.e.a. “anders had geformuleerd”.

 3. Calhoun84

  Timmermans is een prima kandidaat en één van de betere ministers in deze ploeg. Ik begrijp werkelijk waar niet waar al die negativiteit vandaan komt. Of gaan bij de woorden “PvdA” en “Europa” meteen het beeld op zwart?

 4. Tim66

  Timmerfransje is een leugenaar die zelfs de dood van mensen van de vlucht MH17 gebruikt om een Internationale loopbaan te krijgen,
  Zijn speech zat vol leugens en aannames, kijk de werkelijke filmpjes maar eens op youtube alles is voor opgezet ,Rusland heeft gevraagd de gegevens vrij te geven van de vlucht maar Nederland heeft notabene een geheimhoudings verklaring getekend het wordt anders duidelijk dat niet de Russen maar de Oekraniners zelf het toestel hebben neergeschoten, wie heeft hier voordeel van Amerika, Oekraine de krijgen steun van de EU en Amerika kan zo de poging van Rusland samen met andere landen als China de Dollar niet meer te gebruiken als wereld munt zo te stoppen,ook kan Amerika niet meer aan hun bank schulden voldoen en met een totale oorlog kan men dit probleen weg vegen en weer miljarden verdienen aan wereldoorlog om zo de nieuwe wereld regering te vormen met een totale macht beheersings van een selecte groep rijkste families der aarde.
  Deze politici staan er alleen voor hun eigen welzijn en hebben niets goed met U voor als burger.
  Weg met de EU ,dit ondemocraties gedrocht is door onze strot geramd
  Het wordt tijd voor burgelijke ongehoorzaamheid.

Reacties niet toegestaan