FNV-spotje tegen Mark Rutte: Gedupeerd of gemanipuleerd?

Politiek
zondag, 11 maart 2012 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Wekt de FNV hier ten onrechte de indruk dat Rutte die mensen uitlacht? De FNV zegt in een toelichting: "Terwijl door zijn toedoen honderdduizenden de armoede induiken, lacht premier Rutte zich rot. Met een grote grijns wuift hij alle bezwaren tegen de Wet Werken naar Vermogen weg. Mensen als Wolter, Anniek en Marco, te zien in het spotje, zijn trots op hun baan, hun zelfstandigheid en hun positie op de arbeidsmarkt. Dat wordt hen door deze wet ontnomen. Onder het misleidende motto 'werken naar vermogen' saneert het kabinet keihard. ‘Het mag niet zo zijn dat mensen gedwongen worden onder het minimumloon te werken. "
De FNV heeft een anti-Rutte spotje gemaakt. Daarin zijn beelden door elkaar heen gesneden van een schaterende Mark Rutte en burgers die klagen over de gevolgen van de bezuinigingen. De FNV schrijft: "Rutte laat kwetsbaar Nederland lachend vallen". Is dat eerlijke kritiek?
Een paar reacties op Internet: "Misselijk word ik van dit spotje. om zo op de man te spelen." "Dit kabinet is duidelijk de vijand van gewone mensen." "FNV bedankt! Nu weet ik weer op wie ik moet stemmen. Op Mark Rutte dus."
Bron(nen): FNV BN/DeStem