Obama: wie gelooft hem nog?

Het lijkt definitief gedaan met het vertrouwen in Obama. Meer dan de helft van de bevolking vindt dat de Amerikaanse president het niet goed doet. Tweederde meent dat het land op de verkeerde weg is, blijkt uit het gemiddelde dat RealClearPolitics geeft van alle peilingen. Senaat De gelovigen zijn sceptici geworden en hun stemming is ronduit sikkeneurig, schrijft Volkskrantcorrespondent Arie Elshout. Het is precies een week voor de tussentijdse Congresverkiezingen. Als de Democraten na het Huis van Afgevaardigden ook de Senaat verliezen aan de Republikeinen, wordt het nog moeilijker voor de president om dingen gedaan te krijgen. Golfbaan Ook kranten als de Financial Times en The New York Times zijn erg kritisch, stelt Elshout. Er wordt het beeld geschetst van een president die graag heel veel uitbesteedt, zich niet te druk maakt en meer tijd doorbrengt op de golfbaan en op geldinzamelingsbijeenkomsten dan zijn voorganger George W. Bush. Columniste Maureen Dowd verweet hem alleen maar geïnteresseerd te zijn in het winnen van verkiezingen. 'Bijna al het andere vindt hij te veel moeite.'
IS en ebola Zowel in de strijd tegen IS als bij de ebola-crisis vergiste Obama zich lelijk in de ernst van de situatie. Na de onthoofding van James Foley zat hij volgens de mening van velen veel te snel weer op zijn vakantie-adres in een golfkarretje. Toen hij ook nog zei 'geen strategie' te hebben voor de bestrijding van IS, werd hij door critici 'onthecht' genoemd. Ook over Ebola dacht de Amerikaanse president ietwat lichtvaardig. 'Voor het onwaarschijnlijke geval dat iemand met ebola onze kusten bereikt, hebben we onze maatregelen genomen zodat we voorbereid zijn', zei hij aanvankelijk. Toen de ziekte toch voet aan de grond kreeg in de VS, bleken de instanties er niet klaar voor. 4 november zal blijken of de Amerikaanse kiezers hem het gestuntel van deze zomer vergeven.

Bron(nen):   Volkskrant      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Hector

  Obama, wie heeft ooit in hem geloofd? Alles is nep aan die man: zijn geboortecertificaat, zijn “vrouw” Michael, zijn kinderen, zijn seksuele voorkeur. Dat maakt allemaal niet uit als er gewoon open over gedaan zou zijn. Het is allemaal zo hypocriet nu. En zijn presidentschap is ronduit verwoestend voor de VS en de rest van de wereld.

 2. PaulusJ

  Deze man zou het hoogtepunt van links (liberal) Amerika moeten zijn.
  Eindelijk een arrogante, zelfverklaarde intellectuele “local organiser’ zoiets als een buurtwerker, activist en afro american in het witte huis. Decennia lang gegroomd door linkse, anti Amerikaanse, anti Westerse, anti kapitalistisch en antisemitische schrijvers, dominees, beroepsactivisten, vakbondslui en hoogleraren. De in de USA altijd socialistische agitprop van deze voorbeelden heeft de man die de sleutels van de macht kreeg, verblind en verdoofd. De puinhopen die zijn beleid zowel in de USA als internationaal achterlaat, zijn de ver vervolmaking van het einde van de USA als wereldmacht.

 3. Likoed Nederland

  Hij heeft hopeloos geknoeid in de islamitische wereld, en dan scheldt zijn regering nota bene vandaag Netanjahoe anoniem uit.
  Hoe diep kan je zinken?

Reacties niet toegestaan