Grondwetswijziging tegen homohuwelijk aangenomen in North Carolina

In North Carolina is vandaag een referendum gehouden over de grondwetwijziging die de toekomst van het homohuwelijk bepaalt. 60% van de stemmers is akkoord gegaan met de wijziging. Dit is een verlies voor de voorstanders van homorechten.

North Carolina wordt dan de 30e staat waarin enkel het huwelijk tussen man en vrouw erkend zal worden. Tami Fitzgerald, voorzitter van Vote4marriage NC en de vrouw achter het initiatief: “We zijn niet anti-gay maar pro-huwelijk, het punt is dat je Gods ontwerp voor het huwelijk niet kunt veranderen gebaseerd op een groep volwassenen”.

President Obama was zeer teleurgesteld dat de grondwetswijziging is aangenomen: “het zaait verdeeldheid en is discriminerend". De wijziging heeft alsmede het gevolg dat ongetrouwde stellen, homo of hetero, minder recht hebben op bescherming. Denk hierbij aan gezondheidszorg voor partner en kind, of bemiddeling en bescherming bij huiselijk geweld. Jeremy Kennedy van Protect NC families roept alle mensen op om te blijven vechten tegen de aangepaste grondwet.

Bron(nen):   The Guardian