Dit is de SEAL die Bin Laden drie keer in zijn hoofd schoot

Over een paar dagen laat Rob O'Neill  zich interviewen door Fox-nieuws. Hij is de commando die de dodelijke schoten afvuurde op de baas van Al Qaida, toen die werd belaagd tijdens een Amerikaanse overval op zijn huis in Abbottobad in Pakistan. De Amerikaanse regering heeft altijd geheim willen houden hoe Bin Laden precies stierf en wie de fatale schoten loste. Maar O'Neill zegt dat hij dat was. Hij openbaart zich bij Fox, maar de Daily Mail neemt een voorschotje. O'Neill zoekt onder meer de publiciteit - zegt hij - omdat hij de nazorg voor ex-militairen ver beneden de maat vindt. Hij was 20 jaar in militaire dienst, waarvan 16 jaar als commando bij de SEAL's. Hij schakelde op bevel van zijn commandanten behalve Bin Laden nog tientallen andere doelwitten uit. Maar nu hij uit dienst is, moet hij helemaal voor zichzelf zorgen. Dat valt hem tegen. O'Neill is een van de hoogst  gedecoreerde Amerikanen. Maar als hij optreedt voor de televisie zal hij een paria worden. En een mogelijk doelwit voor fanatieke moslims.

Bron(nen):   Daily Mail      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  Held!

  • Burgermans

   Zo heldhaftig is het nou ook weer niet om een ongewapende haatbaard door zijn kop te schieten en het bewijs in zee te gooien.

   (in antwoord op vandehoedenderand)
   • Oh_Oh_SarCastro

    Dat was dan ook het makkelijkste gedeelte van hun missie. Het gedeelte van in het huis komen van de ongewapende haatbaard zonder op te vallen vind ik behoorlijk knap!

    (in antwoord op Burgermans)
 2. vandehoedenderand

  Oh, en het leger van de VS, m.n. ook de speciale eenheden, zijn nog steeds veruit superieur. Maar vechten tegen rebellen is als een guerilla-oorlog. Bijna onmogelijk. We mogen blij zijn dat we hier in Europa onder de hoede van de VS mogen leven.

  En ja, ze doen een hoop fout. Elk land doet foute dingen.
  Maar ik leef liever onder de hoede van een ‘fout’ VS dan welke andere supermacht in de wereld. Nu ja, Europa uitgezonderd. Maar dat is geen land.

  • Windows 8

   Een oude ongewapende man 3 kogels door zijn hoofd schieten…moedig hoor, moedig …
   In een democratie worden misdadigers voor de rechtbank gebracht, althans, in theorie want dat hangt af van je nationaliteit in de US.

   (in antwoord op vandehoedenderand)
 3. Vogelbeest

  een tijdje geleden verspreidde het pentagon het bericht dat dit specifieke team omgekomen was ibj ene andere actie. Geheel volgens verwachting was dat camouflage……

 4. meesan

  Oeh, wat zullen alle andere mannen met de naam Rob, Robert of Robby O’Neill nu verschrikkelijk in de rats zitten!

Reacties niet toegestaan