Geert Wilders bij WNL: ‘IJzersterk en overtuigend’ of ‘bizarre propaganda’?

Geert Wilders laat zich zelden interviewen. Hij maakt een uitzondering voor presentator Merel Westrik van  Omroep WakkerNederland. Enkele citaten: -  Het geld van de Grieken krijgen we nooit terug - De Eurodroom van Eurofielen als Mark Rutte en Alexander Pechtold wordt een Euro-nachtmerrie - De Euro is een totaal mislukt project. De Euro is geen geld maar kost geld - De Zwitsers kunnen wél een minaretten-verbod instellen - We krijgen 25 zetels bij de verkezingen (Nu:24; laatste peiling De Hond: 19) Oordeel zelf: <img > Enkele reacties op Twitter: Domien Verschuuren: Dit is echt bizarre propaganda. Sywert van Lienden : En Wilders snapt 't. Tijdens een campagne ga je niet op vakantie, maar blijf je daar en knok je voor waar je om geeft: Nederland. Chapeau. Marcel de Graaff: Geert Wilders weer ijzersterk en overtuigend bij  wnl. Stem #PVV Jurgen Latijnhouwers: ‏ Ik snap dat de redactie graag Wilders wil. Maar hij is een paar maten te groot voor Merel. Resultaat: reclamespotje voor Geert Jeroen Engelen : Wilders verwacht minstens 25 zetels; in z'n achtertuin hoop ik. Makkelijke praat zeg... Carel Bruring : Overigens vond ik Wilders wel knap bij #WNL. Er zijn maar weinig mensen die een aantoonbaar onzinverhaal zo overtuigend kunnen brengen; knap Onno Bosma ‏: Wilders wordt een doorsneepoliticus met zijn gespeelde optimisme over z'n zetelaantal bij de komende verkiezingen JorritNuijens Wilders. Wat een haat heeft die man. En dan zo'n vriendelijk kritiekloos meisje dat hem interviewt, alsof het normaal is. Brr

Bron(nen):   WNL      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Rinus57

  Presentatrice Merel Westrik van Omroep Wakker Nederland , is niet zomaar de eerste de beste en een onbekend meisje al helemaal niet.
  Zij heeft al een tijdje haar sporen verdient in de journalistiek zelfs een tijdje met Eva Jinek.

  Geert Wilders heeft in goed Nederlands ( zat geen woord Spaans bij ) uitgelegd aan het Nederlandse publiek hoe zij worden belazerd door Eurofiele Mark Rutte en de Kunduz gangers .

  Nederland echt iets te kiezen heeft over zijn hele hebben en houden , i.p.v. de EU die het straks uitmaakt of ik nog wel of geen AOW of pensioen mag vangen , daar zij zo nodig de zuidelijke staten overeind willen houden met ons belastinggeld .

  Nederland door Europa en de Euro de totale afgrond in gaan vallen , gesteund door een stel Eurofiele kneuzen die niet eens democratisch gekozen zijn , een van Rompuy en een Barroso.

  Geen een normaal denkend mens kan het hier mee eens zijn dat hij zo belazerd word door dit droevige zooitje ambtenaren .

  Het beeld wat Geert Wilders schept is zo verkeerd nog niet , wij gaan naar de knoppen als wij niets doen , dus vechten voor de goede zaak is een must om het idiote gedrag te ontmantelen en te bewijzen dat het ook anders kan .

  Handel drijven deden wij ook in EEG verband met eigen grenzen en een nationale driekleur die fier stond te wapperen met een respect aan de grondwet en ons er aan herinnerd dat wij een soevereine staat zijn met een harde munt die gulden heet die gekoppeld was aan de goudstandaard , m.a.w. geen fiat of monopolie geld die steeds maar weer word bijgedrukt .

  Hier valt geen speld tussen te krijgen en berust op waarheid daar het verleden het kan aantonen en bewijzen zoals het goed gewerkt heeft.

  Terug naar het gezonde verstand en niet naar de graai en bonuscultuur van overheden met hun bancaire vrienden met hefboom constructies om schuld op schuld te creëren zodat er een piramide ontstaat van gebakken lucht met een alsmaar oplopende schuldenberg.

  Eens barst de bom en dan is het lijden in last , Geert zijn ideeën houden dit tegen en maakt schoon schip met een financieel verrot Europa.

  • Apex

   Rinus, er is slechts één tactiek tegen Wilders en alles en iedereen om hem heen. Nooit, nooit nooit op de inhoud of feiten ingaan en alle drek en vuil in de haatcontainers direct over hem en zijn omgeving uitstrooien. Nu dus WNL en Westrik. Zelfs als Wilders roept dat 1 en 1 =2 dan nog zullen vele dit ontkennen en afwijzen. Dit zien we ook als de PVV dezelfde ideeën of plannen heeft als de SP/VVD. Dan zijn ze bij de PVV fout en vreselijk, bij de SP/VVD prima en begrijpelijk.

   Dezelfde mensen die andere nieuwe programma’s (mainstream omroepen en programma’s waar geen Wilders te bekennen is) ‘de tijd willen geven’ ‘laten ontwikkelen, de goede zaken laten uitbouwen en roepen dat we “geduld moeten hebben” en talent aanwezig is, staan nu al bij de begintonen met de emmers stront klaar.
   All animals are equal nietwaar.

   (in antwoord op Rinus57)
  • hans groen

   @rinus
   Een groot deel van je pensioen is belegd door de fondsen in zuideuropese landen. als die failliet gaan, verdampen de investeringen/ leningen van de fondsen en daarmee ook je pensioenfonds. Dus ik zou maar 2x keer nadenken over wat je wenst.

   Tijdens de EEG zijn juist onze grenzen grotendeels opgeheven, in de zin dat kapitaal en arbeid vrij mocht bewegen. Dat is in een aantal etappes gebeurd, maar is juist de kern van de EEG. Dus je stelling klopt niet.

   WE zijn nog steeds een soevereine staat. Ook met de op handen wijzigingen in het eurozone systeem zijn we nog steeds soeverein. Eigenlijk meer dan voorheen, want nu worden we geleefd door de fin markten. De tijd dat een klein land als Nl alleen kon overleven is voorgoed voorbij. De wereld is veranderd Rinus, de concurrentie groot en NL onbelangrijk als het alleen staat. Juist NL heeft binnen de EU de beste kansen en papieren.

   De goudstandaard bestaat al decennia niet meer. In 1933 verliet Nederland als laatste land na de Grote Depressie de Goudstandaard. Die is daarna niet meer terug gekomen. Jarenlang zijn munten gekoppeld aan de Dollar. Toen de europese financiele unie vorm begon te krijgen, zijn de europese munten binnen een ‘slang’ systeem aan elkaar gekoppeld. De bandbreedte bepaalde of een land moest [de]valueren of steunaankopen werden uitgevoerd door de andere landen danwel door de ECB. Dit systeem is uiteindelijk vervangen door de Eurozone. Grote weeffout: munten kunnen niet meer tov elkaar [de]valueren. Daar moeten de Eurobonds, de 3% regel en de bankenunie voor in de plaats komen. Helaas wil dat maar niet vlotten omdat rechtse politici,-Rutte-, electoraal te bang zijn. Die voelt de druk van Wilders die feitelijk onzin uitkraamt over de Euro, dat door jou klakkeloos wordt overgenomen.

   Voorstel van Wilders om uit Europa te stappen is een gotspe. Dan kom je buiten de heffingsmuren van Europa te staan. Heffingen op producten en diensten tot wel 25%. We verliezen daardoor compleet onze concurrentiekracht. Zwitserland en Noorwegen hebben uitgebreide handelsakkoorden met de EU en nemen nagenoeg alle regelgeving van de EU over. Daarmee zijn ze volledig afhankelijk van de EU, maar mogen niets beslissen over de maatregelen en eisen. Het is voor die landen slikken of stikken. IN die positie komt NL ook als je Wilders zijn zin geeft. Niet aanlokkelijk als je ziet hoe de Zwitserse economie mee naar beneden wordt getrokken door de crisis. Wilders verkondigt dus sprookjes.

   (in antwoord op Rinus57)
 2. knier

  Ben zeker geen Wildersfan maar als hij eens op tv komt is het bij voorbaat al “waardeloos”bij sommigen,kritiek die je nooit hoort als weer de zoveelste linkse politicus bij DWDD z’n reclame verhaaltje mag afsteken of als er weer eens een rechts slachtoffer bij P&W door een stuk of vier,vijf linkse hyena’s wordt gefileerd.
  Het feit dat hij op een kleuter manier wordt geintervieuwd wil niet zeggen dat hij hier onzin heeft zitten te vertellen.

 3. Floris Maaskant

  Wat rijdt deze man in zijn zegen-kar nu al overal over heen zeg…

  Hij maakt op een niet mis te verstane wijze overal gehakt van, wat is dit fijn om naar te kijken; dat in tegenstelling tot wollige interviews met grossiers in vaagheden als Diederick Samson die voor geen millimeter duidelijk weten te maken wat de PvdA nu eigenlijk wil en waar ze voor staan. Die zogenaamd goede ideeën hebben maar wat die ideeën dan zijn, dat wordt nooit duidelijk. Dat is bij Wilders uiterst helder en dat is waarom de man voor de zoveelste keer op rij de verkiezingen gaat winnen, want mensen houden van zijn duidelijke taal.

 4. Abjectief objectief

  Kritiekloos?… ja, inderdaad, al even kritiekloos als een interview van Job Cohen bij de VARA. En die VARA heeft toch heel wat meer in de pap te brokkelen dan WNL, waar het opinie-vormende tv betreft. Het CDA hoeft bij de EO ook weinig kritiek te dulden. De verzuiling is in Hilversum nooit opgeheven.

  • Floris Maaskant

   Verbazingwekkend is alleen dat een interview met Cohen, Halsema of Pechtold nooit als ‘bizarre propaganda’ de headings haalt… Terwijl zij daar natuurlijk net zo goed hun verhaal ten tonele brengen alleen wat slechter uitgevoerd uiteraard!

   (in antwoord op Abjectief objectief)
 5. Rinus57

  Aan @hans groen was de reactie gericht en de moderator heeft geoordeeld met,

  U heeft 2 niet goedgekeurde reacties

  Zijn er toch meer angsthazen dan ik gedacht had , opvallend dat een volledig algemeen beschaafd Nederlands geschreven stuk niet geplaatst word , waaruit eens te meer maar blijkt dat er wel degelijk censuur plaats vind .

  Mij kunt u nu weren maar de waarheid komt toch wel boven drijven , en een Geert Wilders zal zich steeds meer profileren in dit soort programma’s als Omroep Wakker Nederland en live valt er weinig te gummen .

  Dit stukje zal ook aanleiding zijn om het niet te plaatsen , maar ik denk dat het wel gelezen zal zijn .

  Met vriendelijke groet Rinus57.

 6. Indenvreemde

  De een roept dat we met de Euro en Europa slaapwandelend de afgrond in donderen en de ander roept dat we niet zonder de EU kunnen. Maar als we nu eens ons eigen gezonde boeren verstand gebruiken dan weten we toch allemaal dat we zelf naar de filistijnen gaan als we zo door gaan?? Daar hoef je toch geen Wilders voor te heten??
  Wij kunnen immers toch al die landen niet blijven financieren.We klagen toch allemaal dat alle lasten zo hoog zijn en we ons bedrogen voelen door de Politiek? Wat willen we nu eigenlijk. Willen we straks zelf armlastig worden omdat we uitgemolken zijn en we tot ons 75e jaar moeten werken of willen we ons land zelf ontwikkelen Zorg,Scholing Pensioen enz enz.
  Dit laatste kan nooit en zal nooit lukken zolang u en ik moeten bloeden voor de Zuid Europese landen. Landen die inderdaad d.m.v bedrog de EU zijn ingekomen.
  Wij zijn toch zo gek als een cent als we dit blijven accepteren?
  Ok Wilders is misschien niet mijn favoriet maar hij zegt wel precies waar het omgaat.
  Ik begrijp Nederland niet meer.Iedere keer als ik naar den Haag kijk denk ik “hoe kunnen deze zgn intelligente mensen zo star volhouden dat het allemaal wel goed komt als we in de EU blijven. Welk belang hebben zij er bij. De Jager kletst maar wat en we slikken het allemaal.
  Iedereen, zelfs ongeletterden weten dat wat de Jager zegt echt quatch is.
  We krijgen dat geld echt NOOIT meer terug,en waarom luisteren we dan nog naar die man. Nederland oh Nederland Quo Vadis???????

Reacties niet toegestaan