Britse minister neemt ontslag, omdat hij te laat kwam: “Ik schaam me diep”

Een lid van het Britse Hogerhuis neemt zijn baan zo serieus dat hij is opgestapt, omdat hij te laat was om vragen te beantwoorden. De man schaamde zich zo, dat hij vond dat hij geen andere keus had.

De Britse minister van Internationale Ontwikkeling lord Michael Bates liet zijn collega’s verbijsterd achter. Hij was te laat om een vraag van de oppositie te beantwoorden en was zo beschaamd over deze onbeleefdheid dat hij de zaal uit liep om zijn ontslag in te dienen. De andere leden van het Hogerhuis riepen hem nog terug en zeiden dat excuses hadden volstaan, maar de zeer conservatieve baron was niet te vermurwen.

Premier Theresa May weigerde echter zijn ontslag te aanvaarden en heeft hem gevraagd om zijn taak op het ministerie van Internationale Ontwikkeling voort te zetten. “Het is typerend voor zijn manier van werken dat hij zijn verantwoordelijkheden ten opzichte van het parlement zo serieus neemt,” aldus een woordvoerder. “Hij heeft steun gekregen vanuit alle geledingen van het Hogerhuis en we zijn blij dat hij besloten heeft zijn belangrijke taak voort te zetten.”

Bron(nen):   NOS