Trump deelt foto’s van de grensmuur. Er is alleen één probleem

Donald Trump deelde een bericht waarin hij schrijft dat de bouw van de muur tussen de VS en Mexico goed van start is gegaan. Maar oplettende Amerikanen zagen direct wat er niet klopt.

“Geweldige vergadering vanmiddag over de start van de bouw van de zuidelijke grensmuur,” twitterde de Amerikaanse president. Daarbij plaatste hij enkele foto’s van bouwwerkzaamheden, die moeten bewijzen dat de bouw van de beruchte muur nu echt is begonnen.

Maar zoals lezers direct zagen: dat zijn geen foto’s van een nieuwe grensmuur. Sterker nog, het zijn oude foto’s uit 2009 van herstelwerkzaamheden aan een hek in Californië. Het gaat om een groot project waarbij ruim 3,5 kilometer hek werd vervangen dop de grens tussen Californië en Mexico. Fake news dus, zoals diverse twitteraars terecht opmerkten.

In werkelijkheid krijgt Trump de financiering voor een volledige meters hoge muur tussen Mexico en de VS helemaal niet rond. Tijdens de campagne zei hij nog dat hij de Mexicaanse overheid zou laten betalen voor het megaproject. Die werkt daar uiteraard niet aan mee. Ook de Amerikaanse overheid weigert de benodigde 25 miljard dollar neer te leggen voor de muur.

Ondertussen wordt Trump weer de oren gewassen op Twitter.

Bron(nen):   The Independent