Is dit nu al dé nieuwsfoto van het jaar?

De foto van een aantal wereldleiders op de G7-top in Canada wordt nu al dé nieuwsfoto van het jaar genoemd. De Duitse fotograaf Jesko Denzel drukte precies op het juiste moment af en vatte zo de gespannen sfeer perfect samen.

Het lijkt wel een renaissance-schilderij, zo klinkt het. Je ziet Angela Merkel met links naast haar de Franse president Emmanuel Macron en daar weer naast de Britse premier Theresa May. Ze kijken boos richting Trump, terwijl de Japanse premier Shinzo Abe zich wat afzijdig houdt.

De scherpe verhouding tussen de Amerikaanse president en de rest van de wereld kon niet beter worden weergegeven. Trump is de enige die zit. Hij lijkt licht geamuseerd te kijken en houdt ferm de armen over elkaar.

Volgens Angela Merkel, die de foto op Instagram plaatste gaat het om een “spontane meeting tussen twee werksessies door”.

Zweiter Tag des G7-Gipfels in Kanada: spontane Beratung am Rande der offiziellen Tagesordnung. — Day two of the G7 summit in Canada: spontaneous meeting between two working sessions. #G7Charlevoix

Een bericht gedeeld door Angela Merkel (@bundeskanzlerin) op

Bron(nen):   HLN