Peiling De Hond: enorm verlies voor de VVD

In een week tijd verliezen de liberalen elf zetels in de peiling van Maurice de Hond. Vorige week had de VVD in de peiling nog 38 zetels, nu nog maar 27. Meer dan de helft van de VVD-stemmers vindt dat Mark Rutte hen bedrogen heeft, en zou niet opnieuw op hem stemmen. 'Naar mijn weten heeft een partij nog nooit in zo'n korte tijd zoveel zetels verloren', zegt opiniepeiler Maurice de Hond tegen RTL 'Op de vraag of men spijt heeft van de stem op de VVD van 12 september zegt 42% van de VVD-kiezers ja', zegt De Hond. 'De veranderingen in de opvattingen over Mark Rutte zijn minstens even ingrijpend.' 'In enkele dagen is het oordeel over hem fors negatiever geworden. En dat is nog het sterkst te zien bij VVD-kiezers, waar zijn score in 1 week van 7,8 naar 5,4 is gegaan.' Uit de peiling blijkt dat 42 procent van de VVD-kiezers zegt niet te weten waar Rutte zelf voor staat. Volgens De Hond is het onwaarschijnlijk dat de positie van de VVD en Mark Rutte op korte termijn weer hersteld wordt. Samenvatting: De VVD gaat van 41 zetels in de kamer naar 27 De PvdA van 38 naar 30 De PVV van 15 naar 20 De SP van 15 naar 22 Het CDA van 15 naar 13 D66 van 12 naar 16 De Christenunie blijft op 5 GroenLinks van 4 naar 3 De SGP blijft op 3 Partij voor de Dieren van 2 naar 4 50+ van 2 naar 5 Het verlies van de VVD betekent winst voor de PVV. De partij van Wilders stijgt met 4 zetels naar 20. Ook CDA en D66 winnen, met elk twee zetels. De SP stond al op 6 zetels winst en stijgt 1 zetel naar 22. 50PLUS stijgt nu naar 5 zetels en staat hiermee op 3 zetels winst. En Partij voor de Dieren staat nu op 4 zetels, 2 zetels winst.

Bron(nen):   RTL      

15 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. malky

  De ene partij naait de kiezer via de zorgverzekering, en als wisselgeld wordt dezelfde kiezer nogmaals te pakken genomen door de andere partij middels de ww en ontslagvergoeding.
  Is er 1 kiezer die hiervoor gekozen heeft?

  Het begint steeds meer op een schijndemocratie te lijken.

 2. Maart

  CDA wint 2 zetels, maar gaat van 15 naar 13? uhm…

 3. Jannie Ooms

  Ik vind het verlies van 14 zetels nog meevallen. Stel dat er nu verkiezingen zouden zijn, nu de kiezer het geweldige kiezersbedrog van Rutte nog goed op het netvlies staat, dan wordt de VVD weggevaagd. En dat zou verdiend zijn!

 4. grasspriet

  Het zou Markx Rutte aan z’n kont roesten dat de VVD keldert in de peilingen.
  Hij zit er voorlopig weer. Tegen de volgende verkiezingen gewoon nieuwe leugens verkondigen en de brave burger trapt er weer in.

 5. marianne martens

  verrassend en het gaf een heerlijk “opgelucht” gevoel dat vorige week eindelijk weer eens ander Opinie bureau zijn voorspellingen bij WEL.nl deed. Wat schieten we nu op met deze cijfers, niets maar dan ook helemaal niets, het is continue hetzelfde wat je als ” gezond verstand” burger al weet. Het getuigt van minachting en arrogantie te denken dat mensen, zelf hun bronnen niet kunnen raadplegen, maar alweer van ” voorgekauwde” cijfertjes afhankelijk zijn.Laten we, als burgervolk er zelf voor zorgen dat die hoge zorg premies bv verminderen door onze mond, net zoals een jong” vogelbekje” open te sperren en constructief krijsen, maar !!!, zou ik zo zeggen.

Reacties niet toegestaan