“Hillary Clinton sluit niet uit dat ze mee doet aan volgende presidentsverkiezingen”

Hillary Clinton sluit niet uit dat ze in 2020 opnieuw een poging zal wagen om haar aartsrivaal te verslaan. De Democrate, die in 2016 de presidentsverkiezingen nipt verloor van Donald Trump, heeft in besloten kring toegegeven niet direct ‘nee’ te zeggen tegen een kandidaatschap.

Ze zou “nog deze week” tegen haar adviseurs gezegd hebben “dat ze de deur naar een kandidatuur in 2020 nog niet heeft gesloten”, stelde Witte Huis-correspondent Jeff Zeleny van CNN gisteren. “Drie mensen uit haar entourage vertelden mij dat ze gezien het nieuws rond de aanklachten tegen Trump-getrouwen, en zeker het nieuws rond Roger Stone, niets wil uitsluiten. Dat wil nog niet zeggen dat er concrete plannen zijn of dat er een campagne op de planning staat.”

Zeleny voegt daar wel aan toe dat weinig verliezers van presidentsverkiezingen direct uitsluiten het nog eens te proberen, maar dat de meesten het uiteindelijk niet doen. “Maar de mogelijkheid zit er wel in. Zou ze de Democratische voorverkiezingen kunnen winnen? Daar weet ik het antwoord ook niet op.”

Bron(nen):   CNN