GroenLinks kampt met geldtekort door opzeggingen

GroenLinks moet door geldtekort meer dan eenderde van haar personeel ontslaan. Door opzeggingen van 1300 leden, ongeveer 5% van het totaal, krijgt de partij € 120.000 minder contributie binnen, schrijft NRC Handelsblad. Daar komt een verlies van meer dan € 300.000 aan subsidies bij, door het grote zetelverlies (van 10 naar 4) bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen. Door de heisa rond het lijsttrekkersreferendum tussen Tofik Dibi en Jolande Sap, en later het gedwongen aftreden van Sap, bedankten meer dan 2000 leden voor hun lidmaatschap. Leden die afgelopen weken hun lidmaatschap wilden opzeggen, kregen een uitnodiging voor een gesprek met fractievoorzitter Bram van Ojik. Van Ojik heeft inmiddels met ongeveer 150 opzeggers gesproken. De aankoop van het partijkantoor aan de Oudegracht in Utrecht, vorig jaar, dat meer dan € 2 miljoen bedroeg, hangt als een molensteen om de nek van de partij. De partij vroeg krediet aan bij de Triodos Bank om toch een verkiezingscampagne te kunnen financieren. De rente bedraagt 4,5%. Ook die drukt op de begroting. GroenLinks nam meer dan een ton van dat krediet op.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  GroenLinks is opeens weer klein links. Inclusief malle ideeen als het ‘herverdelen van arbeid’ door iedereen een 21-urige werkweek op te leggen.

 2. gerrit

  nog even en dan is het echt dáááág

 3. Bert Hilhorst

  Aan het einde van het jaar, eindelijk weer eens goed nieuws.

 4. Betweter

  Zo blijkt maar weer eens dat linkse partijen niet met geld om kunnen gaan. Gelukkig blijft de schade beperkt en regeren ze niet het land 🙂

 5. wezijnniethetzelfde

  niemand heeft, in die oren van GL kunnen toeteren:” ook al hebben velen een hekel aan velen in de partij, we blijven met EEN stem spreken. Neen, hoor!!!! allemaal je eigen “kinnesinne” botvieren op de ander, geen enkele compassie met degene die tijdelijk. ” zwak” staat. Niets, maar dan ook niets van vriendelijkheid en saamhorigheid. Met Halsema ( heel krenkbaar), tweet!!!!!, tweet!!!!, tweet!!!, tweet!!!, erbij, is het een beroerd geschreven Griekse drama geworden.Niet op naar de Voedsel- bank, maar gewoon naar de Media -bank.

Reacties niet toegestaan