Michelle Obama vergelijkt Trump met ‘een gescheiden vader’

Michelle Obama heeft haar mening over Donald Trump nooit onder stoelen of banken gestoken. Recentelijk vergeleek de voormalige First Lady de Amerikaanse president met een gescheiden vader.

Tegen een publiek van 15.000 man zei Michelle in Londen dat Trump ‘angstpolitiek’ bedrijft. Obama voelt zich soms moedeloos, omdat de bikkelharde Republikein al het werk van haar man teniet doet en zijn erfenis ruïneert. Ze zei dat ze het gevoel heeft dat Amerika een ‘zwart hoofdstuk’ beleeft, maar dat ze hoop heeft voor de toekomstige generatie.

Ze vergeleek het door Trump geregeerde land met een getroebleerde tiener. “We komen uit een gebroken gezin en zijn een beetje ontregeld. Soms breng je een weekend door met je gescheiden vader. Het lijkt alsof je heel veel lol hebt, maar dan word je ziek. Dat is waar Amerika momenteel doorheen gaat. We leven bij een gescheiden vader.”

 

Michelle Obama vervolgt: “Het presidentschap verandert je niet, het onthult wie je bent. Het is alsof je in de oceaan zwemt, terwijl er hoge golven zijn. Als je geen geweldige zwemmer bent, ga je dat niet leren midden in een hoge golf. Je neemt je toevlucht tot gespartel en tot wat je ooit leerde in het zwembad.”

Tot besluit was ze positief: “Het is tijd voor ons om onze mouwen op te rollen en als we niet blij zijn met hoe het gaat dan hebben we in een democratie onze stemmen. We moeten waakzaam zijn en we kunnen onze vrijheden en rechten niet voor lief nemen. Want als wij niet stemmen, doet iemand anders het.”

 

Bron(nen):   Metro UK