Slipje van vrouw Adolf Hitler onder de hamer

Niet eerder bood het Britse veilinghuis Humbert & Ellis zoiets bijzonders te koop aan: een slipje en een pyjama van Eva Braun.

De kleding van de maîtresse en latere vrouw van Adolf Hitler moet meer dan 2.000 euro opleveren. "Dit is misschien wel het meest ongewone wat ik ooit te koop heb aangeboden", zei Jonathan Humbert, eigenaar van het veilinghuis in Towcester.

Er is goed onderzocht of het ondergoed wel echt van Eva Braun is. "Op beide kledingstukken is het monogram van Braun geborduurd," aldus Humbert in The Sun. Verder staat op het label dat de stukken in 1944 zijn gebreid in het Duitse Beieren. "Ze komen uit een van de belangrijkste privéverzamelingen van spullen uit de Tweede Wereldoorlog."

In 2016 legde iemand al eens 3.250 euro neer voor een slip van Braun, toen ging het om een lila exemplaar. Ook kocht de anonieme koper destijds een robijnen ring voor 1.400 euro en een kistje met een lipstick voor 400 euro van Hitlers echtgenote met wie hij op 29 april 1945 trouwde. Een dag later pleegden ze samen zelfmoord.

Bron(nen):   RTL Nieuws