Priester: Seksueel misbruik van kinderen is plan van God

In de VS zijn duizenden pagina's geopenbaard over de tientallen jaren van seksueel misbruik. Het is net als in andere landen een aaneenschakeling van list en bedrog. Daders en hun superieuren dekten elkaar af. Het misbruik bleef veelal onbestraft. Een van de beschuldigde priesters, Neville Rucker, heeft een wel heel origineel excuus voor zijn seksueel misbruik van tientallen jonge meisjes. In de stukken wordt hij geciteerd: "God heeft mij tot het priesterambt geroepen en god maakt geen fouten.  Dus neem ik aan dat het allemaal deel uitmaakt van Gods plan voor de redding (van die kinderen).    

Bron(nen):   FOX  LATimes    

22 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Laat het dan ook een onderdeel van gods plan zijn om hem de rest van zijn leven op te sluiten in een Amerikaanse gevangenis met 14 zwaar geschapen mede-criminelen.

 2. Jan van Dongen

  Neville Rucker… What’s in a name.

 3. bertjanvandermieden

  Deze man is een crimineel en psychisch, relationeel, sociaal en
  spiritueel zwaar gestoord als hij zoiets beweert. Als de paus en de RK
  geen afstand van deze man neemt zijn ze van hetzelfde soort. Dat god hem
  geroepen zou hebben en dan nog met deze toevoeging is pure blasfemie.
  Dat dit soort (on)mensen er ook zijn is helaas een gegeven, maar het is
  van cruciaal belang hoe de medemens hiermee omgaat. Dit ontkennen,
  toedekken en ongestraft laten is net zo erg. Er zou ook veel meer gedaan
  moeten worden aan preventie.

 4. disqus_PPxORkLS02

  Het is te hopen dat dit persoon heel lang wordt opgesloten.Ik weet zeker dat de doucheruimte zijn favoriete ruimte gaat worden want in de Amerikaanse gevangenissen weten ze wel raad met kinderverkrachters!!! Oog om oog, tand om tand was het toch? Dit keer keren we maar niet de andere wang toe!!!!

 5. Wonnebald

  God is dus óf een sadist óf gewoon helemaal niet zo ‘almachtig’ als zijn volgers denken.

  • Genuine_Defector

   Nee, god is almachtig, maar de mens leeft in zonde.

   En anders verzinnen de religieuzen wel een ander fraai excuus. Zijn ze erg in bedreven. Eeuwenlange oefening baart kunst.

   (in antwoord op Wonnebald)
   • Karel Kritisch

    ‘de religieuzen’ is een nogal ruim begrip. Je moet er niet een stereotype van maken terwijl het voor een enkeling opgaat. Het is net zo onzinnig als alle atheïsten over een kam te scheren.

    (in antwoord op Genuine_Defector)
    • Genuine_Defector

     Hoezo stereotypering? Als je religieus bent, geloof je per definitie in verzinsels en leugens. God bestaat namelijk niet. Jezus liep niet over water en veranderde water niet in wijn. Laat staan dat er sprake is geweest van een onbevlekte ontvangenis. Dat is biologisch onmogelijk. Als ie nu zou leven zou hij weggestopt worden in een gesticht of anderszins als staatsgevaarlijk worden aangemerkt.

     Ik zal niet beweren dat elke gelovige zo idioot is als bovenstaande persoon. De meesten zijn vrij normaal en sommigen zelfs zeer intelligent. Dat weet ik ook wel. Maar aan de basis geloven ze allemaal in onwaarheden.

     (in antwoord op Karel Kritisch)
     • Karel Kritisch

      Ik denk dat je toch een iets wat beperkt begrip hebt van religie. Dat bemerk ik al door de voorbeelden die je noemt. Je noemt voorbeelden van een letterlijke interpretatie van de bijbel. Religie gaat vooral over zingeving. Daarom ben ik overtuigd dat wetenschap en religie twee verschillende werelden zijn. Bijvoorbeeld; twee personen kijken naar een boek. Op de vraag “wat zie je?” antwoord de ene persoon; “inkt en papier” de andere antwoord “een verhaal”. Beiden hebben gelijk. Je zegt dat als je religieus bent je per definitie in leugens en verzinsels gelooft. Dat is erg kort door de bocht. Mag ik je er op wijzen dat jij je eigen werkelijkheid ook verzonnen hebt? Wij kunnen namelijk niet anders, we zijn afhankelijk van onze zintuigen. Wij creëren onze eigen werkelijkheid. Mensen halen hun zingeving uit een overtuiging. Je zegt stellig dat God niet bestaat. Maar dit is een zinloze uitspraak. Er zijn ontelbare definities van God. Een gelovige kan niet bewijzen dat God bestaat en een atheïst kan niet bewijzen dat hij niet bestaat. Of je nu wel of niet gelooft; als we maar geen nihilist worden.

      (in antwoord op Genuine_Defector)
     • Karel Kritisch

      De meneer waar dit stuk over gaat volgt zijn eigen perverse biologische seksuele drift. Hij probeert dit te rechtvaardigen met een eigen verzonnen verwerpelijk religieus dogma. Kindermisbruik en religiemisbruik. Je mag zulke misdaden nooit goedpraten, niet via religie of iets anders. Dat geldt voor elke misdaad.

      (in antwoord op Karel Kritisch)
     • Karel Kritisch

      Ohja en men noemt je voorbeelden ‘wonderen’ omdat ze klaarblijkelijk biologisch onmogelijk zijn.

      (in antwoord op Genuine_Defector)
  • Karel Kritisch

   Zullen we gewoon meneer verantwoordelijk stellen en niet zijn hersenspinsels?

   (in antwoord op Wonnebald)
 6. guydutchie

  Ik zeg laat de paus hier een daad stellen: vierendelen op het pietersplein!

 7. Karel Kritisch

  Een wat lugubere eigen invulling van predestinatie. Ik hoop dat ze hem ergens levenslang opbergen waar het licht niet schijnt.

 8. robin

  Ik stel preventieve euthanasie voor in deze specifieke casus

 9. Bob

  Volgt die Rucker nou Mohammed, huw een 6 jarige?
  Grote plan van God, rooms, protestant, islamitisch of hindoestaans?
  Pedoseksualiteit is van alle tijden, blijf met jullie handen van kinderen af.

 10. Cornelis Berend

  Hmm, de katholieke kerk zal ‘m niet in de steek laten. Net zo als de familie Dutroux weer terug mag keren in de armen van de kerk… We zijn allemaal kinderen van één vader nietwaar. Het kwaad zit niet in deze club van gendermankementen maar in de ouders die hun kinderen er aan blootstellen.

 11. peter groen

  Pardon?

 12. Splutter

  Zijn ze nou van God los? Als er nog eens een beul voor deze sadisten gevraagd wordt steek ik misschien wel spontaan mijn hand op. Wat een randdebielen allemaal.

 13. rik

  Als er een god bestaat roept hij alle discipelen morgen( ik snap dat hij of zij het druk heeft ) meteen terug in een groot opruim aktie.
  Als het vage vuur bestaat dit gebruiken als TBS voor dit soort minderwaardige wezens.Van daar een regelrechte Fyra naar de hel om ongeschonden te boete voor hun leugens

Reacties niet toegestaan