Legoland gaat verbouwen

Pretparken moeten constant veranderen om attractief te blijven. Daarom gaat de Britse vestiging van Legoland (in Windsor) weer talloze steentjes omgooien om niet uit de gratie te raken. Na de grote innovatie van een jaar geleden, Het Land van de Vikingen, komt daar nu Het Rijk van de Farao’s bij – gemaakt met 200.000 stukjes lego. Kosten: drie miljoen pond.
Maar alleen bouwwerken, gemaakt van suffe legosteentjes is niet genoeg om de massa op de been te krijgen; daarvoor zijn allerlei spectaculaire attracties nodig.
Zo kan de bezoeker van het Britse Legoland achter het stuur van een jeep kruipen en al rijdend zijn lasergun leegschieten op alles en iedereen. En zijn er allerlei rollercoasters die de kleintjes net zo lang heen en weer schudden tot de fish and chips als vanzelf weer uit het maagkanaal te voorschijn komen.
In Legoland GB worden de komende jaren nog vele miljoenen geïnvesteerd om – zoals dat zo mooi heet – de attracties op peil te houden. De naam Legoland is daarbij slechts het lokkertje. Voor de rest is het dezelfde kermis als in de vele parken die een andere naam hebben. Met even hoge entreeprijzen.

Bron(nen):   The Times