Bulgaar die Donnie doodreed krijgt echte straf van de rechter

De moeder van Donnie in de Volkskrant: 'Het gebeurde vorig jaar, op een warme julidag. De balkondeuren stonden open. Opeens hoorde ik sirenes. Als moeder denk je dan: oh nee, het zal toch niet... Maar even later hoorde ik beneden het geklepper van de brievenbus. Gelukkig, dacht ik, daar is Donnie met het eten dat hij zou halen bij de Chinees. 'Ik liep naar beneden en zei nog: tsjonge, eikel, ben je alweer je sleutels vergeten. Maar toen ik open deed, stond Donnie daar niet. Een vriendinnetje stond voor de deur. Ze zei: 'Hij is aangereden. Het is heel erg. Er is veel bloed. Hij praat niet meer.' De man die Donnie (13)  aanreed reed vermoedelijk 70, maar aangezien er geen remspoor was staat dat niet vast. In de ogen van de ouders en vrienden van Donnie heeft de Bulgaar Donnie doodgereden. Volgens de wet begin hij een verkeersovertreding met fatale gevolgen. De eis van de Officier van Justitie was dan ook 240 uur werkstraf. Toen die eis werd uigesproken gingen de nabestaande van Donnie de dader in de rechtszaal te lijf. Zo onrechtvaardig vonden ze de eis.'Je weet wel dat straffen in Nederland belachelijk laag zijn, maar dit slaat alles. Toen sloegen bij mij de stoppen door', zei de vader later in een interview met Omroep West. En nu is er een vonnis. En of het aan alle media aandacht ligt of niet, feit is dat het vonnis totaal anders is dan de eis. De 21-jarige Milen Y. heeft een celstraf van 9 maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk, gekregen voor het doodrijden van Donnie. Ook krijgt hij een rijontzegging vier jaar.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Calhoun84

  Zal toch wel een beetje aan de media aandacht liggen, maar toch begrijpelijk. Hoewel roekeloosheid in deze zaak niet valt te bewijzen (wat dan ook het argument was officier), was het niet de eerste keer dat dat Milen Y. heeft laten zien niet verantwoordelijk genoeg te zijn om een auto te besturen.

  Gevangenisstraf van 9 maanden is prima, ontzegging van de rijbevoegdheid had veel langer gemogen. Een levenslange ontzegging was een gepaste straf geweest naar mijn idee.

 2. Anna

  9 jaar had ie van mij gekregen , daarna uitzetten , die doodrijder heeft in korte tijd 32 overtredingen op zijn naam , een ongeleid projectiel ! Blijft een verrijking dus blijven de grenzen wijd open , kom maar binnen , NEEderland is het afvoerputje van Europa , mede door dat walgelijke dictatoriale EU zooitje .

 3. Bas

  Voor een waxinelichtje gooien ga je 5 maanden de bak in?????

  • disqus_cDEBEY6Kl8

   Hoho, anderhalf jaar en nog steeds worden vastgezet als er iets belangrijks is voor het KH.

   (in antwoord op Bas)
 4. fanSte

  En dat ie in de gevangenis maar eens een scherp voorwerp tussen z’n ribben krijgt.

Reacties niet toegestaan