Ethisch eten

In Engeland komt steeds meer belangstelling voor dierenwelzijn, ook in relatie met voeding. In Nederland is dat oud nieuws: wij hebben al een Partij voor de Dieren en campagnes van Lekker Dier, maar voor de Britten is het nieuw. Vorige week begon een campagne met als foto de naakte actrice Greta Scacchi, met een even naakte vis. Het is een niet ongeslaagde poging dierenwelzijn van een sexy tintje te voorzien.
Dat werd jaren geleden al gedaan door model Naomi Campbell, die campagne voerde onder de leus: "I'd rather go nude than wear fur".
Maar later, toen ze er nog eens diep over na had gedacht bleek dat Campell toch liever bond droeg dan naakt te zijn. Althans, ze showde veel bont op een Milanese catwalk.
Maar bont is passé, denkt The Observer. Voedsel is het nu waar beroemheden zich druk om maken. Varkens moeten een leven hebben als een gelukkig varken, vissen moeten voluit vis kunnen zijn voor ze worden opgegeten. Koeien moeten niet ongeleefd biefstuk worden.
De familie McCartney gaat meedoen aan de campagne voor eerlijk en ethisch voedsel. En acteur Richard Grant doet mee. En Jemima Goldsmith (een schtatrijke societyfiguur), Trudie Styler (beroemde toneelspeelster), Elle Macpherson (fotomodel) en Stephen Fry (acteur, schrijver) staan aan de kant van het varken, de vis en het schaap. Kortom: Engeland is toe aan Marianne Thieme.

Bron(nen):   The Observer