Groeten uit Cherokee County

In South Carolina is een serial killer actief die dit weekend zijn vijfde slachtoffer maakte.
Abby Leigh Tyler (15) stierf zaterdagochtend aan de verwondingen die ze twee dagen eerder opliep. Samen met haar vader sloot ze in het stadje Gaffney de zaak af die van de familie was, de Tyler Home Centre. Op dat moment  opende iemand het vuur op vader en dochter. De vader overleed ter plekke. 
Volgens de politie is er een verband tussen deze moordaanslag en andere schietpartijen die plaatsvonden in een straal van 16 kilometer rondom Cherokee County.
De sherrif van de streek, Bill Blanton, liet bijgaande tekening verspreiden en zei dat de jacht op de dader is geopend.
De reeks aanslagen begon op zaterdag 27 juni toen een in de regio bekende perenteler door zijn vrouw dood werd aangetroffen in hun eigen huis. Enkele dagen later werden in dezelfde buurt een vrouw van 50 en haar 83 jaar oude moeder in huis aangetroffen. Eveneens vermoord.
Over het motief van de moordenaar is niets bekend. Normaal gesproken is Cherokee County een rustig oord waar 54.000 mensen wonen. Men leeft er van de perenteelt en andere boeren-bezigheden.
Op 4 juli (Independence Day) waren er weinig feestelijkheden te bespeuren; mensen bleven binnen achter hun gesloten deuren. De verkoop van vuurwapens is in korte tijd toegenomen.

Bron(nen):   The Times