From Russia, With Love

Het vermaarde The Economist is vandaag zeer te spreken over het Hermitage, de dependence van het museum uit St. Petersburg, die sinds kort aan de Amsterdamse Amstel ligt.
Zowel de architect, Hans van Heeswijk, die het bejaardenhuis Amstelhof omtoverde tot een mooi museum wordt gecomplimenteerd, alsook Ernst Veen – de directeur van het geheel.
Wel valt het The Economist op dat St. Petersburg geen van zijn echte meesterwerken heeft uitgeleend aan Amsterdam. Wij moeten het doen met tweede garnituur spulletjes, maar de tweede garintuur van het Russische hof is altijd nog goed genoeg voor de Lage Landen. 
Het blad ontkomt er niet aan een lelijke sneer uit te delen aan de regenten in de hoofdstad, die er nu al jarenlang in zijn geslaagd de twee meest vermaarde musea, het Rijks en het Stedelijk, gesloten te houden.
Wat een geluk dat The Economist zo kort van stof is.
Anders had de hele wereld nu kunnen lezen hoe eenvoudige ambtenaren zich hebben laten flessen door een stel gehaaide aannemers. Alles voor rekening van de belastingbetaler, dat spreekt.

Bron(nen):   The Economist