Strijkstok: nog twee ‘graaiers’ bij Alpe d’Huzes

De smet op het idealistische blazoen van goede doelenorganisatie Alpe d'Huzes breidt zich uit. Niet alleen bedenker Coen van Veenendaal blijkt te hebben geput uit de ruif van de opbrengst van het fietsevenement. Er zijn nog - minstens - twee andere prominente 'vrijwilligers' die zich royaal hebben laten betalen. Het gaat volgens De Telegraaf om Jan Gerrit Schuurman en Rob Snelders. Snelders is eigenaar van Neomorphose bv, een managementadviesbureau in Soest. Schuurman is eigenaar van J.G. Schuurman Beheer in Amersfoort dat zich richt op financiële dienstverlening. De ondernemers deden voorkomen vol overgave vrijwilligerswerk te verrichten, maar declareerden in werkelijkheid net als Van Veenendaal vanuit de organisatie Inspire2live grote sommen geld bij de goededoelenorganisatie Alpe d’HuZes. Voorzitter Johan van der Waal van Alpe d'Huzes heeft het bericht bevestigd.  

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. DiscuJohn

  Ik denk dat als je de goededoelenbeerput opentrekt, je je helemaal lam schrikt. Mijn vrees is dat vrijwel niemand echt altruïstisch is. Het gros van de organisaties zit er om zichzelf in stand te houden, subsidie- en donatiegeld te stelen, en te netwerken voor een volgende positie. Ik ben al jaren behoorlijk gedesillusioneerd in zgn. goede doelen, en de dagelijkse berichtgeving bevestigt mijn denkbeeld alleen maar….

 2. catchit64

  Ik ben er een paar jaar geleden mee gestopt om geld te geven aan zogenaamde goede doelen. De salarissen van directeuren van dergelijke clubs zijn zodanig hoog dat het volstrekt niks te maken heeft met “goed doen”
  Ik heb er helemaal niks op tegen dat mensen veel geld verdienen, in tegendeel ik waardeer het als mensen zo hard werken dat ze er goed voor betaald krijgen

  Maar wanneer je kiest voor een publieke functie, een goed doel of de overheid dan is de consequentie dat je genoegen moet nemen met een bescheiden salaris.
  Met andermans geld moet je zorgvuldig om gaan.

  Wil je graag rijk worden en meer dan een ton per jaar verdienen? Ga lekker commercieel aan de slag en ik wens je het allerbeste. Wil je de publieke zaak dienen moet je respect opbrengen voor je werkgever… de Nederlandse bevolking.

Reacties niet toegestaan