Zijn vrouwen betere bazen?

Al jarenlang wordt veel geschreven over taken die bij vrouwen in betere handen zouden zijn dan bij mannen. Over organiseren, vergaderen, 3 dingen tegelijk doen, onderhandelen en ook over leiding geven. De uitkomst is dikwijls: vrouwen doen het beter, geheel volgens de regels van de feministische leer.
Als de uitkomst zo duidelijk is, zou je denken: daar zijn we dan over uitgepraat. Maar dat is niet het geval. Zoals in damesbladen eindeloos dezelfde onderwerpen passeren (ben ik te dik? Waarom houdt mijn moeder niet van me? Waarom is mijn zus jaloers op me? Waarom kan ik niet goed met mijn man praten?), zo dient het debat over 'de vrouw als baas' ook eindeloos te worden gevoerd.
Kenmerk van de wat-vrouwen-beter-dan-mannen-kunnen-discussies: ze beperkt zich tot onderwerpen waar niemand het laatste woord over kan claimen. Dus het gaat nooit over de volgende vragen: wie kunnen beter tennissen, mannen of vrouwen? Wie kunnen beter schaken, mannen of vrouwen? Wie kunnen meer geld verdienen, mannen of vrouwen? 
Het is nu duidelijk dat het onderwerp 'leiding geven' zich bijzonder goed leent voor oeverloos debat, want er valt immers niets te bewijzen.
Voor wie nog zin heeft in de kwestie, zie Do Women Make Better Bosses? - achter de link.  

Bron(nen):   The New York Times