In godsnaam, geen taxi

Met de taxi naar het vliegveld was lange tijd optie 1. Maar The New York Times ontdekte dat er inmiddels betere, snellere en goedkopere manieren zijn om bij de grote luchthavens te komen. En dat ook steeds meer reizigers dit door hebben. 
In New York reizen steeds meer mensen van en naar de vliegvelden Kennedy (zie foto), La Guardia en Newark per openbaar vervoer. Er zijn redelijk snelle treinverbindingen die goed functioneren en bovendien zeer betaalbaar zijn. Ook een trend in New York zijn de ‘shared-ride transfers,’ aangeboden door speciale bedrijven. Met meerdere mensen reis je zo naar het vliegveld in een grote auto en je deelt de kosten. De NYT schrijft dat het afgelopen jaar het vliegverkeer in New York op de grote luchthavens behoorlijk is afgenomen, maar dat de alternatieve manieren om er te komen juist groeiden. 
Eigenlijk draaien alle veranderingen rondom 1 thema: mijd de veel te dure taxi. 
Op Heathrow in Londen is iets soortgelijks aan de hand en wat dacht u van Amsterdam? Voor een paar euro reis je tegenwoordig van station Amsterdam-Zuid naar Schiphol waar je in een wip in de terminal bent. Een station zonder junks en zakkenrollers, een ritje van 5 minuten en je bent al waar je wezen moet. 
En het belangrijkste van alles: je hebt geen taxi gezien, met chaffeur die je afperst en intussen zijn lompe praatjes op je afvuurt.

Bron(nen):   The New York Times