Humanitas-interimmer en raad van toezicht stappen op

De raad van toezicht en interim-bestuurder Raimond Nicodem stappen op bij gehandicaptenzorginstelling Humanitas DMH. Aanleiding is de ophef die dit weekend ontstond over de rekening van 95 duizend euro die Nicodem declareerde voor één maand werk. Dit meldt De Volkskrant die ook de primeur had over het salaris van de interimmer. Nicodem zelf besloot op te stappen omdat zijn gezin werd bedreigd. De Raad van Toezicht besloot uiteindelijk dat het besluit de interimmer zoveel geld te geven reden is om op te stappen. De consultant werd aangesteld voor een uurtarief van 250 euro exclusief btw. Omdat hij in juli volgens zijn eigen rekeningen 313,5 declarabele uren draaide, kwam dat Humanitas op een kostenpost van 95 duizend euro te staan. Volgens de raad van toezicht was het overigens niet de bedoeling dat dit iedere maand zo zou gaan, meldt een woordvoerster nu. 'Er was een maximumbedrag van 250 duizend euro afgesproken tot eind van dit jaar, exclusief btw.'

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Lekker makkelijk, opstappen en klaar is Kees. Het is sowieso belachelijk dat mensen dergelijke bedragen per uur uitbetaald krijgen bij dit soort instanties.
  Zelfs als het om een commerciële klus gaat is het een behoorlijke beloning, maar in dit geval is het ronduit diefstal.

  Ik zal NOOIT meer een cent betalen aan welk goed doel dan ook.

 2. Ko

  Juli bevat 31 dagen. Volgens zijn opgave heeft hij dus kennelijk ALLE dagen, dus ook de weekends, gemiddeld 10 uur gewerkt. Gelooft iemand dat ? Indien uw antwoord ja is: dan zijn dat hele ineffectieve uren. Want je productiviteit daalt sterk bij een dergelijke belasting.

 3. cormol

  Na de publicatie in de Volkskrant van afgelopen zaterdag hebben zowel Nicodem als zijn gezin ernstige bedreigingen ontvangen. De heer Nicodem en zijn gezin zijn dus slachtoffer geworden van de gebrekkige journalistiek van de Volkskrant, ook hier weer klakkeloos overgenomen, en de stront die o.a. door het Geen stijl- riool is gespoeld. De RvT heeft gelukkig consequenties getrokken uit het wanbeleid waaraan hij leiding gaf.

  De heer Nicodem declareerde 209 uur @ 250. Op jaarbasis is dat 300.000-350.000 euro nog steeds veel geld maar geen 1,1 miljoen. Vraagje voor bijna alle krantenredacties in Nederland: sinds wanneer steken zzp ‘ers BTW in eigen zak? De Krantenredactie lijkt veel op middeleeuwse monniken: ze schrijven alleen persberichten over zonder na te denken.

  • PaulusJ

   Hij declareerde 304,5 uur is er te lezen in de media
   In één maand
   305 x 250 = 76k (dus wellicht was zijn uurbedrag hoger dan gemeld in de pers
   31 dagen in de maand x 10 uur dus.
   Dit is gewoon fraude, diefstal en oplichting
   Daarnaast:
   Een assistente die in Nicodems kielzog ook is binnengekomen bij Humanitas, dat wordt gefinancierd uit subsidies en zorgpotjes, heeft blijkens de stukken ook nog voor ruim 35 duizend euro gedeclareerd voor een maand werk in juli.

   (in antwoord op cormol)
 4. Templein

  Ik mis hier nog de plannen om de overdracht en continuïteit van bestuur te waarborgen. Zijn ze meteen vertrokken? Of gaan ze door tot er opvolgers zijn?

  Voelen ze zich nu miskend en hopen ze stiekem dat de zorg voor de zorgafhankelijke mensen met een handicap of met meervoudige handicaps vastloopt?

 5. Hélène

  @PaulusJ : De journalisten hebben het extra opgeklopt door foutieve getallen te noteren.
  Op de factuur van Nicodem staat 209,5 uren (niet 300)
  In bepaalde beroepen is het helemaal niet vreemd vele lange dagen te maken als je een moeilijke en verantwoordelijke klus hebt.
  Denk aan artsen die 10 uur achtereen opereren, advocaten die rechtszaken voorbereiden.
  En ook deskundige interimmers die moeten puinruimen.
  Die hebben namelijk geen 9-5 mentaliteit, want dan red je het niet. Dus wordt er ook ‘s avonds gewerkt, en in het weekend, mocht het nodig zijn. Tot het af is !!!
  En dat kunnen ze. Ook kunnen ze veel langer scherp blijven, want hun hersenen werken sneller.
  Verder was er netjes een maximum afgesproken, dus het graaien zoals de banken deden was er niet bij. Echt, het leven is niet gratis, en sommige taken kosten nou eenmaal veel geld omdat het specialistisch is.
  Over het uurtarief zijn veel mensen kwaad (getuige de bedreigingen), maar een goede advocaat verdient hetzelfde. En dan ga ik het niet over het belachelijke uurtarief van voetballers hebben

Reacties niet toegestaan