Blindegeleidehond rukt zich los om baby te redden

Een blindegeleidehond mag de persoon die hij begeleidt nooit in de steek laten, wordt ze geleerd. Toch is dat exact wat Jet, een zwarte labrador, deed, schrijft Het Laatste Nieuws. Maar wel goede redenen: Jet rukte zich los om een kinderwagen uit de weg van een auto te duwen. Hij redde zo het leven van de 1-jarige Jacob, die in die wagen lag. Jet hoort de blinde  Mrs Crowley te begeleiden, die officieel blind. "We waren net van de stoep afgegaan om de ingang van een parking over te steken en ik hoorde de piepende banden van een auto. Hij raakte me aan de zij en ik lag op straat. Net voor het gebeurde voelde ik dat Jet zich losrukte, en had ze de kinderwagen uit de weg geduwd." De kinderwagen kantelde. "Ze is er niet voor opgeleid, maar ze is altijd heel beschermend geweest naar Jacob toe. Zelfs toen ik nog op de grond lag wist ik dat hij in veiligheid was. Ik mag er niet aan denken wat er gebeurd was als ze niet had gedaan wat ze had gedaan. Ze reageerde bliksemsnel, echt geweldig." Waardevol De baby kwam er vanaf met een snee in de lip. De vrouw zelf liep geen noemenswaardige verwondingen op.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Verwarrend stukje. De baby was de baby van de blinde vrouw neem ik aan? En zij duwde de kinderwagen? Anders begrijp ik de opmerking over “beschermend naar de 1-jarige Jacob” niet. Het ging dus niet om de baby van een onbekende.

  • Templein

   Wel wordt nauwkeurig, maar totaal overbodig gemeld dat de blinde mevrouw officieel blind is.
   Jet hoort de blinde Mrs Crowley te begeleiden, die officieel blind.

   (in antwoord op kletsmajoor)
   • Kopje thee

    Hahaha! Kwam niet meer bij van deze opmerking. Wat een rotzooitje, inderdaad. Er zijn dus ook onofficiële, niet-geregistreerde en frauduleuze blinden.

    (in antwoord op Templein)
   • Bert Schimmel

    Templein, ik denk dat de verwarring over de blindheid van de vrouw, is ontstaan door haar handicap Zij is niet volledig blind, ze lijdt aan tunnelvisie, maar in GB staat ze daardoor wel officieel als blind geregistreerd.

    (in antwoord op Templein)
  • Captain Caveman

   En de foto klopt ook al niet ; “…Jet, een zwarte labrador…”
   😛

   (in antwoord op kletsmajoor)
   • FritsB

    Labradors zijn altijd zwart, daarom heet deze ook Jet (even nadenken). Op de foto staat een golden retriever omdat de redactie te lui is om er een echte Labrador bij te zoeken ; daarvan is maar weinig fotomateriaal beschikbaar …

    (in antwoord op Captain Caveman)

Reacties niet toegestaan