Caster Semenya een hermafrodiet?

Vorige maand won de achttienjarige Caster Semenya de 800 meter hardlopen bij de vrouwen op het wereldkampioenschap atletiek in Berlijn. Maar voor en na de wedstrijd was er de vraag of ze wel een vrouw was.
Er is nu een beetje duidelijkheid: ze heeft geen bijzondere middelen geslikt om te kunnen winnen en dus mag ze haar medaille houden. Maar de IAAF, de atletiekfederatie heeft wel de hulp ingeroepen van deskundigen om nader te onderzoeken wat er in de toekomst met Semenya moet gebeuren.
De Australische Sydney Daily Telegraph bericht op basis van anonieme bronnen binnen de IAAF dat is gebleken dat Semenya geen baarmoeder en eierstokken heeft, en wel de aanzet tot een mannelijk geslachtsdeel en dat zij dus een hermafrodiet genoemd moet worden. Soms is de natuur zo wreed iemand zo geboren te laten worden.
De anonieme IAAF-woordvoeder: "We sturen de resultaten naar deskundigen binnen en buitend e IAAF om commentaar. En we willen de resultaten persoonlijk voorleggen aan de atlete. Pas daarna worden de resultaten openbaar."

Bron(nen):   Sydney Daily Telegraph  The Daily Telegraph