Zeven tips om een goede indruk te maken

Zeker in deze onzekere tijden is het nuttig dat de mensen goed over je denken. Menen dat je aardig bent en bescheiden, geïnteresserd en hulpvaardig.
Zeven suggesties hoe al deze eigenschappen kunt veinzen:

Beheers je opschepperij
Als hij vertelt over zijn auto, of sportprestatie of al zijn vrouwen, is het verleidelijk om te vertellen dat jij het nog veel bonter maakt. Niet, nee, nooit., zegt business-consultant Valerie White. "We willen graag indruk maken, maar de enige vraag is: hoe gaat de ander zich voelen".
Doe alsof je je prettig voelt
‘Wees jezelf’ is voor velen een buitengewoon slecht advies. Bromberen, klagers en tobbers moeten bij een eerste contact vooral niet zichzelf zijn. Doe alsof je altijd het zonnetje in huis bent. Daar kom je verder mee dan met jezelf zijn.
Kijk haar diep in de ogen
Als je een vreemde wilt leren kennen (en er voor wilt zorgen dat die vreemde jouw leert kennen) moet je veel oogcontact maken. Zet je heen over je schroom en kijk haar aan. Zeg eventueel iets over de kleur van haar ogen.
Doe hem na
We zijn gevoelig voor lichaamstaal. Doe je nieuwe kennis dus na. Spreek in zijn tempo, volg zijn hoofdbeweging, ga staan zoals hij.
Vlij haar, maar niet teveel.
"Mensen willen graag aardig gevonden worden en bijzonder," zegt White. "Maar doe het zorgvuldig. Zeg aardige dingen over prestaties van juist die persoon, zodat het niet lijkt alsof je confectie-complimenten maakt."
Grijp een tweede kans
Je komt schuimbekkend binnen, want er was geen plaatsje voor de deur en het goot van de regen. Ga dan later nog even terug naar de eerste die u ontmoette en zeg dat u even uzelf niet was. Dat snapt iedereen.

Bron(nen):   Psychology Today