Maxima regentes als koning dood gaat

Als Willem  Alexander niet meer in staat is zijn koningschap uit te oefenen voordat zijn dochter Amalia 18 is geworden, dan zal koningin Maxima haar waarnemen als regent. Als ook Maxima dan al is overleden, of als beide tegelijertijd overlijden,  dan zal prins Constantijn regent worden. Dat heeft de RVD vandaag bekend gemaakt. Het is eerder voorgekomen dat een koningin regent werd. Prinses Wilhelmina was Als regentes koningin Emma, de echtegenote van Willem III  zij het koninklijk gezag waar; eerst enkele dagen voor de dood van haar echtgenoot, de daarop volgende jaren voor haar minderjarige dochterWilhelmina, de koningin.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. bierneus

  Kunnen jullie de laatste zin even in de goede volgorde zetten?

 2. catchit64

  Door het steeds verder indammen van bevoegdheden maakt het dadelijk geen bal meer uit wie de schaar van moet houden bij het doorknippen van het lintje.

 3. Edwin67veen

  Nu heb ik helemaal niets met het koningshuis en wil het liefst dat deze zo snel mogelijk wordt opgeheven, maar als je dan toch dit sprookje wilt handhaven, dan moet je het ook goed doen. Nu wordt het allemaal weer moeilijk gemaakt en van binnenuit kapot gemaakt. Maxima is nu koningin en als Willem dood gaat moet zij dus koningin blijven en wordt zij het staatshoofd. Simpel toch? Ik vind het juist wel grappig dat deze vrolijke argentijnse dame op zo’n manier staathoofd wordt. Niet dat ik Willem een enge ziekte toewens, maar het geeft dat maar weer eens aan wat voor belachelijke staatsvorm dit eigenlijk in 2013 is.

 4. Bert Schimmel

  In geval dat, dan hebben we een staatshoofd met 2 paspoorten, Ik ben benieuwd hoe Geert Wilders dan reageert. 🙂

Reacties niet toegestaan