Slachtoffer van Polanski: ik wil helemaal geen vervolging van die 'old creep'

Samenleving
maandag, 28 september 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
"Ik denk niet dat het bij hem opkwam dat iemand op aarde geen seks met hem zou willen hebben." In 1977 had Roman Polanski (76) seks met de toen 13-jarige Samatha Geimer (45). Hij gaf haar (in het huis van Jack Nicholson) champagne en drugs, ging met haar in bad, maakte naaktfoto's en had daarna seks met haar, hoewel ze tegenstribbelde. In een interview in 2003 zei Geimer: "We waren alleen, en ik wist niet wat er zou gebeuren als ik me nog meer zou verzetten." Maar wat ze, volgens het interview en ook volgens andere uitlatingen, erg graag zou willen is dat ze er niet steeds opnieuw aan wordt herinnerd, omdat ze het weer tegen een jury moet vertellen, of tegen een rechter. "Ik wil dat niet. Ik wil het aan niemand meer vertellen. Ik word gedwongen steeds maar weer die dag te herbeleven. Ik ben er echt al heel lang over heen." Vandaar dat ze in januari bij de rechtbank een verzoek heeft ingediend om de vervolging te staken.
"Polanski is a very arrogant, self-important, creepy old man," Geimer woont sinds 1980 op Hawaï, is getrouwd en heeft drie kinderen.
In de Franse krant Le Figaro stelt Me Hervé Temime, de Parijse advocaat van Polanski, dat hij eist dat zijn cliënt op vrije voeten komt. ''Daarna gaan we tegen die uitlevering vechten. Het is onverdragelijk dat hij nog een dag in het gevang moet blijven.''