Moderne man is een mietje

Wij willen graag geloven dat de mensen, en zelfs de mannen, het product zijn van de vooruitgang. Maar dat klopt niet. We zijn het product van degeneratie. De meeste Australische Aboriginals zouden een stuk sneller hebben gelopen op de 100 meter dan Usain Bolt. Handig ook wel, als er iets gevaarlijks achter hen aan zat.
Sommige Tutsi mannen in Rwanda springen nog steeds hoger dan de 2.45 meter waarop het wereldrecord staat. Om man te kunnen worden moeten ze bij hun initiatie-riten minstens hun eigen lengte springen. En om man te mogen worden, wil je wel je best doen.
En de eerste de beste Neanderthaler vrouw zou het bij het worstelen hebben gewonnen van bodybuilder Arnold Schwarzenegger. Het zijn voorbeelden uit het boek van de Australische antropoloog  Peter McAllister met de weinig verhullende titel  "The Science of the Inadequate Modern Male."
De openingszin: U die dit leest – of de man die dit voor u kocht – bent de minst geslaagde man in de geschiedenis. Nee, geen maar of als, de minst geslaagde. Punt. Als soort zijn wij de treurigste versie van de mannelijke Homo Sapiens die ooit heeft gelopen over de aarde.

Bron(nen):   Reuters