Amerikaans koppel ontdekt in de muren van hun huis 66 flessen whisky uit de tijd van de drooglegging

Samenleving
donderdag, 26 november 2020 om 13:30
137823713
Toen een New Yorks stel hoorde dat hun honderd jaar oude huis was gebouwd door een beruchte dranksmokkelaar deden ze dat af als een lokale mythe. Tot ze tijdens een recente renovatie flessen whisky ontdekten in de muren en onder de vloer van hun huis.
De flessen stammen nog uit de tijd van de drooglegging in de jaren twintig en zijn zeker duizend dollar per stuk waard. Nick Drummond en Patrick Bakker trokken vanwege de verbouwing de houten buitenwand van hun huis weg. Daar ontdekten ze de flessen keurig op een rij en in papier gewikkeld. "Onze muren zitten vol drank," reageerde Drummond enthousiast op Instagram. "Ik kan het niet geloven, de roddels zijn waar. Hij was echt een smokkelaar!"
"Ik had eerst niet door wat ik zag," vertelt Drummond tegen CNN. "Er was overal hooi en papier en glas. Toen zag ik een ander pakketje en dat was een whiskyfles. Ik dacht: wow, er ligt hier een geheime voorraad. En dit is het verhaal van de dranksmokkelaar."
Onder de vloer trof hij nog meer drankflessen aan. In totaal waren er 66 flessen Schotse Old Smuggler Gaelic-whisky, een merk dat nog steeds bestaat. De oorspronkelijke bewoner van het huis was een Duitse man, die Graaf Adolph Humpfner heette. De Duitser bleek een beruchte reputatie te hebben en deel uit te maken van vele schandalen. Hij stierf plotseling en liet behalve een klein fortuin, de voorraad smokkelwaar achter.
Bron(nen): CNN