Trump wenst Biden beterschap na val tijdens spelen met hond

President Donald Trump heeft zijn aanstaande opvolger een spoedig herstel gewenst, nadat Joe Biden zaterdag zijn enkel verzwikte. Dat gebeurde toen hij uitgleed terwijl hij met zijn hond Major aan het spelen was.

De winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft zich uit voorzorg laten onderzoeken door een orthopedist. Trump reageerde op een filmpje waarop te zien is dat Biden na zijn behandeling in een auto stapt. "Beterschap!", aldus Trump op Twitter.

Bidens arts meldt dat de aanstaande president geen breuk heeft opgelopen. Wel waren op een CT-scan haarscheurtjes te zien in het middenvoetgedeelte. Biden zal daarom waarschijnlijk een aantal weken met een voetbrace moeten lopen.

Het ongelukje gebeurde in het vakantiehuis van de familie Biden in Rehoboth Beach in de staat Delaware, waar de Bidens het Thanksgiving-weekend doorbrachten.

Als hij in januari is beëdigd, is Biden (78) de oudste president die aan zijn ambtstermijn begint.

Joe Biden en zijn vrouw Jill staan ​​bekend als hondenliefhebbers. Ze nemen hun herders Champ en Major en een kat mee naar het Witte Huis. President Trump nam geen huisdieren mee.