Geen werk? Gratis geknipt

Wie geen werk kan krijgen, heeft vermoedelijk een gebrek. Hij is te dom, te oud, te lomp, te weinig aangenaam of te lelijk. Dikwijls is er sprake van een combinatie van deze factoren. 
't Is allemaal geen ramp, maar aan deze tekorten moet wel iets gedaan worden. Hierbij is de factor 'lelijk' minder statisch dan weleens wordt gedacht. Iemands voorkomen is wel degelijk ten positieve te veranderen, waarbij zaken als schoeisel, bril en kapsel een hoofdrol spelen. 
Aardig idee daarom van de New Yorkse Cristiano Cora studio in Greenwich Village om mensen die kunnen aantonen dat ze werkloos zijn, een gratis knipbeurt te geven. Wie in New York een beetje een goede kapper wil, is al gauw 100 a 200 dollar kwijt, een rib uit je lijf als je zonder werk zit. 
Maar bezuinigen op de kapper is ook zoiets - wie weer in het zadel wil komen, streeft naar 'keeping up appearances' en een goed kapsel is daarbij onontbeerlijk. 
Leuke repo over dit onderwerp in The New York Times. Wie de salon verlaat, ziet er op z'n best uit. En moet nu snel zien te scoren. Want het haar groeit maar door en al snel is de nieuwe coup alweer verdwenen.

Bron(nen):   The New York Times