Sinterklaas zonder incidenten aangekomen in Groningen

De Sint is aangekomen in Nederland. En dat is gebeurd zonder dat er ordeverstoringen waren.  De Zuiderhaven stond al voor het middaguur bomvol zingende kinderen. Kleinere bootjes en pieten in kano's begeleidden de stoomboot. Pakjesboot 12 voer volgens planning via de Hoge en Lage der A de haven van de Martinistad in. Vooraf waren kinderen nog ongerust of dat wel zou lukken, want het Sinterklaasjournaal meldde vrijdag nog dat de stoomboot de verkeerde kant uit ging. Na een welkomstwoord van burgemeester Ruud Vreeman leggen Sinterklaas en zijn pieten een route af door de binnenstad richting de Grote Markt. Langs het parcours staan de kinderen al rijen dik. De gemeente Groningen verwachtte van tevoren dat in totaal zo'n 50.000 mensen Sinterklaas zouden opwachten. Gezien het droge, deels zonnige weer zou die verwachting wel eens waargemaakt kunnen zijn. Volgens de politie zijn er  geen 'onverwachte incidenten' gebeurd.  

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Anna

  Zoals het hoort bij een kinderfeest en Nederlandse traditie .

 2. Prikker

  Ik zag alleen helaas wel een aantal kinderen die blijkbaar zo misselijk geworden waren dat ze de vreemdst gekleurde toetjes hadden…. dat was wel jammer.

 3. zo_maar

  Gelukkig.

 4. reageermeneer

  Wat een omweg. Vanuit Spanje gezien is Rotterdam toch een logische keuze qua haven?

 5. Spiegelbeeld

  Onze mond is gesnoerd! We mogen niks meer zeggen en hebben geen vrijheid van meningsuiting meer! Lekker rustig geen tegengeluiden. Poetin zou er jaloers op worden!

Reacties niet toegestaan