Is het slecht gemanierd om sms te lezen onder het eten?

Stel je zit te eten met je partner. Je telefoon piept. Een SMS-je. Ga je het lezen? Ga je het beantwoorden? Kwesties van het moderne leven. Slate vindt dat je niet gaat sms-en als je in gezelschap bent. Je doet het niet en als je het doet dan vraag je eerst permissie. Maar Slate erkent dat dat een minderheidsstandpunt  begint te worden. Brian Lam bijvoorbeeld, van gadget-site Gizmodo denkt er radikaal anders over: "Als ik mijn email niet zou kunnen lezen tijdens een diner, dan zou ik in mijn eentje eten." John Bilton van The New York Times zegt dat je mail en sms lezen ook kan zorgen voor gespreksstof. Je kunt foto's laten zien die je online zag, of die ene gekke video. Dan wordt de telefoon geen afleiding, maar een extra gast aan tafel.
Slate vraag aan de lezers van de site wat zij er van vinden. Valt er een regel te formuleren? Moet er een regel zijn? Als de discussie op Slate iets oplevert zullen we u op de hoogte houden.
Maar u kunt natuurlijk zelf ook iets bijdragen. Maar dan wel graag over het onderwerp en niet over joden, moslims, de linkse kerk of het klimaat.

 

Bron(nen):   Slate