Madoff kreeg rake klappen

Het westerse rechtsstelsel is een toonbeeld van beschaving, maar er ontbreekt iets belangrijks. Of misschien omdat het zo beschaafd is, is er een aspect dat ons niet kan worden geschonken. Wraak.
Stel, u zit in de rechtbank en volgt daar de rechtszaak van de man die uw vrouw heeft vermoord. De moordenaar krijgt - in het beste geval - straf of misschien wel een hele lange straf, maar wat u - tenzij u een heilige bent - het liefste zou zien: stokslagen, foltering, vierendeling - kan ons rechtsstelsel niet bieden.
Maar wanhoopt niet - er doet zich soms een buitenkans voor. 
Vandaag meldt The Wall Street Journal hoe Bernard Madoff - hij zit een 150-jarige straf uit in North Carolina - in december is afgetuigd door een maat in de gevangenis. Madoff is veroordeeld omdat hij miljarden dollars van goedgelovige beleggers achterover had gedrukt.
De ponzi-tovenaar is dermate geraakt, dat hij is overgebracht naar de ziekenboeg van de gevangenis voor medische behandeling. Hij had een gebroken neus, gekneusde ribben en hoofdwonden. Er worden in de WSJ enkele anonieme ooggetuigen opgevoerd (die zelf hebben gezeten) die beweren dat er onenigheid was om geld. Ja, allicht.
Het kan bijna niet anders of de nodige gedupeerden van Madoffs piramidespel moeten tevreden kennis hebben genomen van dit nieuws.

Bron(nen):   The Wall Street Journal