Slechte mannen krijgen de meeste vrouwen

Vrouwen mogen zeggen dat ze de voorkeur geven aan mannen die zorgzaam en empathisch zijn, de werkelijkheid is anders: de meeste vrouwen vallen voor zelfingenomen, leugenachtige en psychopathische types. Peter Jonason van de Amerikaanse universiteit van New Mexico kwam,meldt Het Belang van Limburg,  na onderzoek tot de conclusie dat mannen die beschikken over drie slechte eigenschappen - zelfingenomenheid, sensatiezucht en neiging tot bedriegen - meer liefdesrelaties hebben dan keurige mannen. 
Dat zou komen door een genetische component die maakt dat mannen voorbestemd zijn om zich (vaak) te misdragen. Jonason verrichtte onderzoek bij zo'n 200 studenten en stelde vast dat hoe duidelijker ze over de drie eigenschappen beschikken, hoe vaker ze relaties hadden. 
Hij schrijft dat toe aan "een succesvolle evolutionaire strategie". "Op die manier vergroot de man de mogelijkheden om zich voor te planten, aangezien hij zo seks kan hebben met veel vrouwen, zonder bij die vrouw te moeten blijven om voor de kinderen te zorgen. En dat werkt, want we beschikken nog altijd over die eigenschappen." Dat blijkt ook uit veel beroemde figuren, van Marlon Brando tot James Bond, die beschikken over de slechte eigenschappen. 
Volgens Jonason is Bond het allerbeste voorbeeld. "Hij is een onaangenaam, zeer extrovert mens, iemand die risico's neemt en graag iets nieuws uitprobeert - met inbegrip van het doden van mensen en het verleiden van vrouwen." Het nieuwe onderzoek sluit aan bij eerder onderzoek in 53 landen dat vaststelde dat het om een "universeel verschijnsel" gaat in alle culturen.

Bron(nen):   Het Belang van Limburg  Zing News