Onderzoek RTL: kwart Nederlandse treinen vertrekt te laat

Er rijden veel minder treinen op tijd dan de NS beweert. Eén op de vier passagierstreinen in Nederland heeft bij vertrek een vertraging van één minuut of meer. Dat blijkt uit een analyse van ruim vijf miljoen vertrektijden. Vooral in avond- en ochtendspits gaat het fout. RTL Nieuws bekeek samen met Treinreiziger.nl alle vertrektijden op 80 stations in Nederland tussen maart en december van dit jaar. Vanaf, via en naar deze stations rijden treinen van Arriva, Connexxion, de Nederlandse Spoorwegen (NS), Syntus en Veolia. Van al deze treinen vertrok nog geen 75 procent op tijd. Bijna 15 procent vertrok 1 of 2 minuten te laat. Ruim 5 procent had bij vertrek een vertraging van 3 of 4 minuten en bijna 5 procent vertrok 5 minuten of meer te laat. Nog eens 1,3 procent van de treinen reed helemaal niet. Prorail houdt van alle treinen en alle vervoerders bij hoe stipt treinen rijden. Maar Prorail wil die gegevens niet prijsgeven. Omdat de vervoerders dat niet zouden willen. En dat is wel weer te berijpen, nu duidelijk is hoe slecht de stiptheid van de treinen is

Bron(nen):   RTL      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  Jammer, toch is het heel erg wonderlijk dat het gewone volk al sinds 1990 weet dat de meeste treinen niet op tijd rijden.Heel vreemd van alle aannames hiervan. De TNT bezorgt de post verkeerd of helemaal niet.Aandeelhouders zijn A.Moreel omdat het maatschappelijk gebeuren ze geen” reet” interreseert.

 2. Michiel Thalen

  Ook opvallend dat ze bij omroepberichten niet meer spreken van vertraging maar dat de trein over 20 minuten vertrekt. Ook leggen ze nu nadruk op het feit dat een trein op tijd aankomt. Alsof dat dus echt uniek is.
  Laast had ik zelfs dat ze omroepen dat de trein op tijd aan zou komen waarna we nog 10 op het rangeerterrein moesten wachten op een andere trein…

 3. Dead Silence

  Als ik met de trein reis, is deze altijd te laat. De eerste klas is ook veevervoer. Lang leve de auto. Liever comfortabel in de file. En dat wil de overheid ook. Iedereen de weg op en een poot uitdraaien, da’s het beleid.

Reacties niet toegestaan