Man doodgeschoten omdat hij sms’te in de bioscoop

Mensen die via hun mobieltje berichten verzenden in de bioscoop kun je irritant vinden, maar een gepensioneerde politieagent in Florida werd hier zo boos over dat hij een pistool trok en de man met het mobieltje dood schoot. Curtis Reeves Jr (71) richtte zijn wapen op de 43-jarige Chad Oulson en zijn vrouw, die 1 rij voor hem zaten tijdens de vertoning van Mark Wahlbergs thriller 'Lone Survivor' en het druk hadden met het versturen van sms'jes. Chad Oulson kreeg een kogel in zijn borstkas en overleed in het ziekenhuis. Zijn vrouw werd door dezelfde kogel geraakt in haar hand. De situatie had nog verder uit de hand kunnen lopen als Reeves niet tegen gehouden werd door een sheriff die buiten diensttijd in de bioscoop zat. Hij pakte het wapen af en hield Reeves vast tot de politie kwam. Er waren ook 2 verpleegkundigen in de zaal die trachtten om het leven Oulson te redden, maar dat mocht niet baten. Reeves had het echtpaar wel eerst meermalen gevraagd of ze wilden ophouden met sms'en, maar dat wilden ze niet. Daarna had hij zich beklaagd over hun gedrag bij de manager. Daar sprak Oulson hem op aan en van het een kwam het ander.

Bron(nen):   The Week      

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Pietje_Precies

  zachte heelmeesters maken stinkende wonden. De bios manager had ze gewoon moeten verwijderen….
  De bios is sowieso een aso container, iedereen zit te bellen/sms-en/knisperen etc.

 2. RHK

  Ik praat het niet goed, maar kan het me heel goed voorstellen dat deze man uit zijn dak ging door dit aso-gedrag. Het feit dat wapens in deze bios worden toegelaten is onvoorstelbaar, dus tja… dan zal men snel naar het wapen grijpen in plaats van die vent op zijn bek te timmeren.
  Alleen al om het irritante gedrag van mensen en het veel te harde geluid in menige bios, zul je mij daar ook nooit aantreffen. Kijk thuis de film wel in alle rust zonder aso’s die tegen je stoel zitten te schoppen met hun krakende zakken vreten en dit soort telefoonjunks.

  • Mo Meta

   Ongelooflijk dat je het je goed kan voorstellen.

   (in antwoord op RHK)
   • Heldoppantoffels

    Op zich schrijft hij zich te kunnen voorstellen dat de man uit zijn dak ging en hij keurt het toelaten van wapens volgens mij af.

    Verder ben ik het er roerend mee eens dat mensen hier teveel begrip lijken te hebben voor de schutter en minder voor het slachtoffer. (edit verkeerd woord gekozen)

    (in antwoord op Mo Meta)
 3. Cornelis Berend

  Je moet eens naar een Pathé gaan in Amsterdam, als je ziet wat voor voor ‘kortespanningbogers’ daar op af komt. Gewapend met troggen van 50x50x50 cm, zodat je de hele film het idee hebt bij een rattenplaag te zitten. Pathé verkoopt ook Grolsch in beugelflesjes. Vooraf aan de film gaat een Grolsch-reclame waarin de bierdrinkers vrolijk de beugels laten knallen. De randdebielen in de zaal gaan daar nog de hele voorstelling mee door. En inderdaad mensen die SMSen of gewoon muziek afspelen op hun mobiel. Het prachtige Tuschinski-theater wordt ook geëxploiteerd door Pathé, de man zou zich omdraaien in zijn graf.

 4. zo maar iemand

  Huh? Ben ik hier nou de enige die vindt dat iemand overhoop knallen wegens (irritant) gedrag niet kan/mag/moet kunnen?

  • Mo Meta

   Inderdaad. Wat een vreemde reacties van de reageerders hieronder. We raken steeds meer afgestompt lijkt het als we niet eens meer opkijken van iemand die doodgeschoten wordt in een bioscoop omdat hij vervelend was. Nee, laten we gaan klagen over bioscopen tegenwoordig en al die andere aso’s. Want wijzelf zijn altijd het toonbeeld van goed gedrag, het is altijd de ander die aso is.

   (in antwoord op zo maar iemand)

Reacties niet toegestaan