‘De winter is voorbij’

Dit is de eerste en laatste dag dit jaar dat er in Nederland op natuurijs geschaatst kan worden, verwacht RTL-weerman Reinier van den Berg .

Het blijft namelijk relatief warm de komende maand, volgens Van den Berg: “De komende 15 dagen gaat het niet meer vriezen, op een enkel licht nachtvorstje na. Het wordt erg zacht: overdag soms zo’n 10 graden.”

Maar ook de weerkaarten voor de laatste twee weken van februari zien er volgens de weerman ongunstig uit voor schaatsliefhebbers: “Ik acht de kans zeer klein dat het dan ineens weer koud gaat worden.”

De kans op natuurijs lijkt dus verkeken, zegt Van den Berg : “De kans is echt klein dat er dit jaar nog op landelijke schaal geschaatst gaat worden.”

Deze winter gaat hoogstwaarschijnlijk zelfs in de top-5 warmste winters sinds 1901 komen, denkt de weerman: “We kennen tot nu toe een zeer zachte winter. Het is zo’n 2,5 graden warmer dan gemiddeld. De vorst van gisteren en vandaag gaat dat niet veranderen.”

Bron(nen):   RTL      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Lio

    Heerlijk, dit jaar hebben we gewoon mazzel.

  2. FritsB

    Niet “dit jaar” maar “deze winter”. Er komt straks tegen november een volgende winter, ook dit jaar, en wat die brengt kan het orakel niet voorspellen.

Reacties niet toegestaan