Oranje enclave in Wassenaar

Na de onthulling over de bouw- en sloopplannen van Willem- Alexander op landgoed De Horsten in Wassenaar, komt de Volkskrant met nog meer nieuws over koninklijke vastgoedontwikkelingen. Op hetzelfde landgoed wil de koninklijke familie een monumentale boerderij verbouwen tot royaal woonhuis. Beoogd bewoner: prins Floris van Vollenhoven, die volgens de Volkskrant in stilte al twee jaar bezig is met de plannen. De boerderij is eigendom van zijn moeder, prinses Margriet.
Het landgoed De Horsten begint hierdoor steeds meer op een koninklijke enclave lijken. Naast kroonprins Willem-Alexander en prins Floris gaat ook prinses Margarita er wonen. Haar man en haar moeder, prinses Irene, hebben vorig jaar voor 250.000 euro van koningin Beatrix een voormalig rentmeesterhuis gekocht in het Wassenaarse deel, blijkt uit het kadaster.
De gemeenteraad van Voorschoten is not amused over de  bouwplannen en eist openheid van burgemeester en wethouders. Een voormalig wethouder klapt tegenover de krant uit de  school over het 'belet' dat Floris en zijn destijds hoogzwangere vrouw bij de burgemeester van Voorschoten hadden gevraagd. Ze lieten weten 'de oude boerderij' aan de Horstlaan 14  met de grond gelijk te willen maken.

Bron(nen):   de Volkskrant