Koop een (tweede) huis waar de natuur op z’n best is

Slim artikel in The Daily Telegraph over de best denkbare plek waar je een (tweede) huis moet kopen. Iedereen die ergens een huis zoekt, heeft speciale wensen waar zijn droomhuis aan moet voldoen: vlakbij een station, natuur om de hoek, vooral geen lawaai en ga zo maar door. 
Maar, schrijft, Max Davidson, je doet er eveneens goed aan te letten op de weersgesteldheid van verschillende regio - want die verschillen zijn veel groter dan de argeloze koper weleens denkt. Op relatief kleine verschillen in afstand kan het weer heel anders zijn: warmer of kouder, droger of natter, windstil of juist niet.
Nou gelden zulke factoren minder in een kleiner land als Nederland, maar omdat veel mensen over de grens op zoek zijn naar een tweede huis, zijn de zaken die hier worden aangestipt van groot belang. Het artikel van Davidson beperkt zich tot Groot-Brittannië en de places to be, maar niemand belet u voor andere landen zelf op zoek te gaan naar dergelijke verschillen.
Zo is het bijvoorbeeld aardig te weten dat in de Morvan (onderdeel van de Bourgogne) ongekende hoeveelheden regen vallen naar Franse begrippen, iets dat geen makelaar u zal toevertrouwen. 
Als gezegd beperkt dit artikel zich tot de Britse eilanden, en de uitkomsten zijn de moeite waard.

Bron(nen):   The Daily Telegraph