Klein bruin beertje gedood door Zwitserse dierentuin

Een klein bruin beertje is met opzet gedood in de Zwitserse dierentuin Dählhölzli. De verzorgers claimen dat ze hem wilden beschermen: Vorige week beet de vader één van zijn twee jongen dood en gevreesd werd dat dit welpje misschien hetzelfde lot zou moeten ondergaan. Zelf ingrijpen leek de dierentuin de beste oplossing. Nu zijn dus beide welpjes, nakomelingen van twee door Rusland geschonken bruine beren, dood. De Zwitserse dierenbescherming is boos over de 'onnodige pijn en dood van het berenjong'. Volgens hen had de dierentuin veel eerder kunnen ingrijpen door het jong direct van de ouders te scheiden. De dierentuin vond juist dat dit gedragsproblemen zou opleveren en liet het welpje bij zijn ouders in de verwachting dat de ouders het zouden beschermen. Dat zou ook natuurlijker zijn. Omdat de vader de laatste dagen agressiever werd jegens het kleintje, vonden ze het beter het te doden. Dierenbeschermers vermoeden dat de dierentuin simpelweg geen ruimte had om de dieren te kunnen scheiden en stelt bovendien dat er niets 'natuurlijks' is aan een dierentuin. In de laatste twee maanden werd in een dierentuin in Kopenhagen giraf Marius geëuthanaseerd en 4 leeuwen moesten het ook al ontgelden. De argumenten gegeven door de dierentuinen worden niet geaccepteerd door een groot deel van het publiek. Euthanasie is hier volgens velen niet aan de orde: het doden van deze dieren is harteloos en onnodig.  

Bron(nen):   Psychology Today      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  Dierenbeschermers hebben helemaal gelijk. Hef deze parken op en geef alle inwoners in Europa een IPAD naar het idee van onze onderzoeker de Hondt, dan kunnen we plaatjes bekijken, onze eigen kleine murmelende dierentuin. Inderdaad het is harteloos, onnodig en kil. Geen geld en geen oplossing in Zwitserland?

 2. Meester Proper

  Sentimentele kletspraat. Je kunt nu eenmaal geen dieren houden zonder er af en toe een paar af te maken.

  • marianne MARTENS

   U bent degene, die hiervoor een andere naam had+ zo’n cowboy -pet, geeft niets maar in uw botte opmerkingen herken ik uw taalgebruik. Natuurlijk zullen dieren in deze tuinen worden afgemaakt. Toch vreemd als een dier gezond is. Stel als we gezonde mensen zouden vermoorden omdat er teveel zijn of dat het mannetje het vrouwtje opvreet, wat zou de impact zijn op andere soortgenoten! Ach en u wilt niet weten dat kinderen en volwassenen zich kunnen hechten aan de ouder wordende dieren. Tabee, ouder wordend kereltje.

   (in antwoord op Meester Proper)
   • Meester Proper

    Uw visie op de natuur is nogal kinderlijk. Dieren zijn geen mensen.
    Hoe denkt u dat honden zijn ontstaan? Doordat onze voorouders duizenden jaren lang agressieve wolvenjongen hebben afgemaakt en met tamme wolvenjongen hebben doorgefokt.

    (in antwoord op marianne MARTENS)
    • marianne martens

     u bent alleen maar een one- liner van het wat botte soort. Geeft niet, hoor. Over wolvenjongeren in het oerleven heeft U gelijk en is niet vergelijken met een dierentuin waar duizenden volwassenen en kinderen naar de dieren, diertjes, insecten etc kijken en erover fantaseren ook door het (voor) lezen door velen.Ach, weet U, wonend midden in de natuur is het zelfs een compliment dat u me kinderlijk noemt. Sta ook iedere ochtend met een luier en een fopspeen op het gras te dansen. Heerlijk zo blij en opgewekt. u heeft wel een mooie aviateur, lekker fris, de kleur blauw wordt vaak gezien boven de zee.

     (in antwoord op Meester Proper)
 3. DoubleUC

  Ga maar eens een dagje kijken bij een slachterij, zoals Hendriks in Druten, daar worden op industriële schaal dagelijks hónderden dieren afgemaakt. Maar dat is schijnbaar niet zo’n probleem, want jij wil een lekker stukje vlees op je bord, toch?

Reacties niet toegestaan