Eerste ziekenhuis zegt alweer operaties af door hoge aantal coronapatiënten

Het aantal coronabesmettingen loopt hard op en daarmee stijgt ook het aantal ziekenhuisopnames. In Zwolle liggen er alweer zoveel mensen met corona in het ziekenhuis dat inhaaloperaties moesten worden afgezegd.

Een woordvoerder van het Zwolse Isala-ziekenhuis liet weten dat er twintig patiënten die aan de beurt waren voor een inhaaloperatie zijn afgebeld.

"We zien de opnames de laatste weken hard oplopen, er komen nu per dag 4 of 5 mensen bij. Begin oktober hadden we 4 mensen op de verpleegafdeling en 1 op de ic, nu liggen er 20 mensen op de verpleegafdeling en 5 op de ic. Dat is het maximale wat we nu kunnen hebben", zegt ze.

Drie coronapatiënten zijn gisteren van het Isala naar andere ziekenhuizen in Zuidwest-Nederland gebracht. "Sinds september zijn we ook op zaterdag aan het opereren om uitgestelde operaties uit de coronaperiode in te halen, maar we hebben nu helaas 20 operaties moeten afzeggen", vertelt de woordvoerder.

"We gaan komende dagen kijken hoe we het met de inhaalzorg gaan doen. Als het met dit tempo doorgaat moeten we kijken wat er aangepast moet worden."