Kamermeisje voelt zich "alleen op de wereld"

De advocaat van het kamermeisje dat IMF-topman Dominique Straus-Kahn van verkrachting heeft beschuldigd, zegt dat ze zich "alleen op de wereld" voelt en dat ze de waarheid vertelt.
Volgens advocaat Jeffrey Shapiro heeft de vrouw “geen agenda” en wist ze zelfs niet wie Strauss-Kahn was, tot een dag of twee geleden nadat ze zaterdag door hem zou zijn aangevallen in zijn Sofitel suite.
Niets duidt er op, zegt hij in The Guardian, dat zij ook iets wilde met Strauss-Khan. "Dit is niets anders dan een fysieke, seksuele mishandeling. En ik ben niet de enige die meent dat deze vrouw eerlijk is, de politie van New York meent dat ook.
Shapiro zegt dat zijn cliënt zeven jaar gelden uit Guinee in de VS is aangekomen onder "zeer moeilijke omstandigheden" en dat ze samen met haar dochter in de stad woont.
Sinds het incident is ze niet meer teruggekeerd naar haar huis. "Ze is het slachtoffer van een verkrachting en lichamelijke mishandeling, maar ze heeft niet de kans gehad om daarmee om te gaan", aldus de advocaat. “Ook wil zij anoniem blijven omdat ze heel erg bang dat haar iets zal overkomen.”

Bron(nen):   The Guardian