10 tekenen dat je een hoge sociale intelligentie hebt

Uit allerlei onderzoek is duidelijk geworden dat je als mens beter af bent met veel sociale intelligentie dan met een hoog IQ. Je hebt een aangenamer leven en de mensen met wie je verkeert ook. Wat kenmerkt mensen met een hoge sociale intelligentie? 1. Je bent nieuwsgierig naar mensen die je nog niet kent. 2. Je bent een goede leider. 3. Je weet waarin je goed bent en ook waarin je slecht bent. 4. Je kunt anderen je onverdeelde aandacht geven. 5. Als je van slag bent weet je precies waarvan. 6. Je kunt met de meeste mensen goed opschieten. 7. Je vindt het belangrijk om een goed en gewetensvol mens te zijn. 8. Je bent in staat en bereid om je eigen dingen opzij te schuiven om een ander te helpen. 9. Je bent goed in het aflezen van de emoties van anderen aan hun gezichtsuitdrukking. 10. Je vertrouwt op je intuïtie.

Bron(nen):   Cerativitypost      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Hannes

  11. Je steekt geen energie in dingen die voor jou onveranderlijk zijn. Laat ze los als een ballonnetje en leeft er gewoon mee.

 2. RhodBerth

  Deze 10 punten halen het hebben van sociale intelligentie door de war met het vervolgens daarop anticiperen door het juiste gewenste sociale gedrag te doen. Dat hoeft natuurlijk niet per sé.

 3. Prikker

  Heel veel mensen vinden zichzelf fantastisch… maar dat betekent nog niet dat ze het ook zijn.
  Deze fout maakt ook dit lijstje.

Reacties niet toegestaan